Seasoning your Bradley Smoker

Krydder Bradley -røykeren din

Posted on: January 11, 2023Så du har nettopp kjøpt en Bradley -røyker! Velkommen til den fantastiske røykingens verden. Hvis du har sett gjennom manualen, har du kanskje lagt merke til at det er omtale av ‘krydder røykeren’ før du faktisk røyker det første kutt av kjøtt.

Så du har nettopp kjøpt en Bradley Smoker! Velkommen til den fantastiske verdenen av røyking. Hvis du har sett gjennom bruksanvisningen, har du kanskje lagt merke til at det er nevnt å "krydre røykeren" før du faktisk røyker ditt første kjøttstykke.

Din røyker må være krydret!

Du, som meg, kan ha vært frustrert. Det er ribbe, svinerumpe eller brisket som står i kjøleskapet klar til å gå i røykeovnen, men nå finner du ut at røykeren må krydres. Kom igjen! Vel, ikke bekymre deg, å krydre røykeren tar ikke lang tid, og i løpet av noen timer vil den være klar for all røyking du kan gi den.

Lær hvordan du gjør det

Bradley Smoker er et helt nytt produkt og innerveggene skal være helt rene. Krydder røykeren vil derfor belegge veggene og det indre av røykeren med et tynt lag med røyk. Dette gir et innesluttet røykmiljø som vil gi en forbedret røyksmak til det du røyker. Over tid vil røykoppbyggingen på veggene øke, som et resultat vil det gå fra å være skinnende aluminium til et forkullet svart belegg. Dette er en velkommen utvikling siden det ikke bare viser at du er en veteranrøyker, men jeg er overbevist om at kjøtt vil ha en overlegen røyksmak.

Så hvordan krydrer jeg røykeren? Det er ganske enkelt faktisk.

1. Pass på at du er ferdig med å sette sammen røykeren i henhold til bruksanvisningen.
2. Fyll metallbollen med vann og plasser den inne i røykemaskinen der biskettene faller av brenneren.

3. Sett alle røykstativene på plass inne i røykeapparatet.
4. Sett den øverste ventilen til omtrent halvparten åpen.

5. Legg ca. 8 vedbisquetter i beholderen. Det spiller egentlig ingen rolle hva slags tre du bruker.
6. Slå på røykeren og still inn på en temperatur på 250 F.

7. Lukk døren og la røykeren gå i 2 – 2 1/2 time.

Det er det.

Å krydre røykeren er så enkelt. Etter at du har latt Bradley Smoker gå i 2 – 2 1/2 time, er den klar til bruk. Veggene, interiøret og stativene har alle blitt krydret.

Nå er det tid for din første røyk. Hva skal det være? Ribbe? Bryst? Laks? Å mulighetene!

Av Steve Cylka