Kyllinghjerter? Det kan du vedde på! Ofte oversett, kan disse rimelige småbitene lage en helt fantastisk rett med bare litt kreativitet, litt krydder og (selvfølgelig); litt røyk!
Disse hjertebrosjettene blir marinert før de kaldrøykes og deretter ferdig på grillen. Reduksjonen av villsopp og storfekjøtt komplimenterer de jordiske smakene til røkte hjerter. Servert på ristet franskbrød på en seng av balsamicobittre greener, lar denne oppskriften deg ta det ydmyke kyllinghjertet og imponere gjestene dine.
Ingredienser:
1 lb kyllinghjerter, skylt i kaldt vann
Marinade:
2 ss olivenolje
1 ss vineddik
1 fedd hvitløk finhakket
To grønne løk finhakket
Havsalt* og knust pepper
(*Hvis du bruker hermetisk buljong, slipp dette saltet)
Reduksjon:
1 kopp biffbuljong
2 ss rødvin
½ oz tørket sopp (jeg brukte østers, men det duger)
Tallerken:
Ruccola
Skiver rødløk
Cherrytomater halvert
50/50 blanding av mørk balsamicoeddik og god olivenolje
Forberedelse:
– Hjertene skylles og legges deretter i en bolle med marinadeingrediensene.
– Rør til det er godt belagt og la marinere i minst en time (over natten er bedre) og rør av og til for å sikre jevn penetrering.
– Fjern hjertene fra marinaden og tre direkte på bambusspyd som du har lagt i bløt i et par timer.
– Legg brosjettene på en røykrist og kaldrøyk hjertene i 1,5-2 timer over eplebisquetter.
Hvordan tilberede en saus med intens smak
Mens hjertene ryker, kan du begynne på den intense smakssausen som topper brosjettene.
– Begynn med å legge den tørkede soppen i en bolle med storfebuljong for å rehydrere. Selv om konsentrert oksebuljong på boks vil fungere fint, er det bedre om du har hjemmelaget kraft. Du må imidlertid eliminere alt annet salt i oppskriften, siden sausen vil være mer enn salt nok.
– Når soppen er fyldig, fjern den fra kraften og sett til side inntil videre.
– Kok opp kraften i en kjele og tilsett rødvinen.
– Reduser varmen og la kraften småkoke til den har redusert med ¾. Tilsett deretter soppen tilbake i sausen og la det småkoke i ett minutt til.
– Fjern fra varmen og sett til side.
– Før du drar i hjertene og går til grillen, bruk et minutt på å forberede tallerkenene dine.
– På hver tallerken legger du en liten haug med ruccola, litt søt- eller rødløk i skiver og noen halverte cherrytomater.
– I en liten bolle, visp sammen litt balsamicoeddik med like mye olivenolje, og ringle over grønnsakene.
Tilbake til kjernen i saken
– Forvarm grillen til middels høy og legg brosjettene direkte på en oljet grill.
– Stek i ca. 8 minutter, snu av og til for å sikre jevn steking.
– I løpet av de siste 4 minuttene, legg stykker med franskbrød på grillen, vekk fra direkte varme, og rist det til det er en fin gyldenbrun. Men hvis du har en liten grill, kan du gjøre dette i slaktekyllingen ... eller til og med brødristeren.
Tallerken og server
Sett sausen tilbake på lav varme for å varme opp igjen, og legg deretter en brødskive på grønnsakene, topp med en hjertebrosjette. Rett før servering helles en liten mengde av reduksjonssausen over hver brosjette, og la den renne over og trekke inn i det ristede brødet. Begynn med måte, siden sausen har veldig intens smak og server.
Vinmerknad: Selv om det teknisk sett er en "fjærfe"-rett, passer de mørke, rike hjertene og den salte reduksjonen bedre med en merlot eller annen stor, robust rødvin, i motsetning til den tradisjonelle hvite.
Nyt!
Ryan Shervill
www.RyanShervill.com