Do You Really Have To Rest Your Meat Before Eating?

Må du virkelig Hvil kjøttet ditt Før måltidet?

Posted on: January 16, 2023



During family and company gatherings, whether at home or your favorite restaurant, meat recipes vary. If you’re unfamiliar with a restaurant, for example, you have almost no idea how your meal is being prepared behind the scenes.

Under familie- og firmasammenkomster, enten det er hjemme eller din favorittrestaurant, varierer kjøttoppskriftene. Hvis du for eksempel ikke er kjent med en restaurant, har du nesten ingen anelse om hvordan måltidet tilberedes bak kulissene. Spesielt kjøtt er hovedretten som krever kjedelig tilberedning. Hvis du har ansvaret for å tilberede kjøtt, kan du spørre deg selv om det bør hvile før du spiser det.

Hvorfor hvilerøkt kjøtt?

Det mest åpenbare er å hvile kjøttet slik at det avkjøles etter at det er tatt ut av røykeovnen. Vi anbefaler at du venter før du skjærer i kjøttet, spesielt røkt kjøtt av flere grunner.

Forsegl i juice

Når kjøttet hviler, selv bare i noen få minutter, blir saften som har blitt presset sammen under tilberedningen, omfordelt gjennom kjøttet. Denne prosessen gjør kjøtt, spesielt biffer, mye saftigere og smakfullere, noe som gjør ventetiden verdt det. Saftene fra kjøttet, spesielt røkt kjøtt, er det som gjør det mer fristende og deilig å spise.

Under tilberedningen blir kjøttets muskelfibre faste og vannet begynner å presses utover. Denne fuktigheten vil deretter bevege seg utover til overflaten av kjøttet hvor noe av fuktigheten vil fordampe. Når du tar kjøttet ut av ovnen eller røykeriet, vil det ta litt tid før fuktigheten på innsiden sprer seg gjennom kjøttet. Å kutte i det med en gang vil resultere i at væsken renner ut, og etterlater kjøttet veldig tørt.

Det anbefales å hvile kjøttet med røkt mat. De nyeste funksjonene til våre matrøykere gjør at favorittkjøttet ditt får de mest fantastiske smakene, spesielt når de er uthvilt etter røyking. De doble varmeelementene, den digitale konsollen og den automatiske tremateren vil gi deg en utmerket røykeopplevelse i tillegg til flotte resultater.

Carry-Over matlaging

En annen grunn til å la kjøttet hvile etter å ha blitt tilberedt, er det vi kaller overført koking. Dette skjer oftest med større kjøttstykker fordi de fortsetter å koke i noen minutter, selv etter at de er tatt ut av røykeovnen. Av denne grunn vil de fleste oppskrifter råde deg til å ta ut kjøttet noen minutter før den nødvendige tiden er ferdig.

Når du tilbereder kjøtt, enten gjennom røyking, steking eller grilling, er den anbefalte hviletiden fem til ti minutter. Men for steking av store stykker eller hel kylling, for eksempel, kan hviletiden være mye lengre. For biffer, pakk den løst inn i folie og legg den i en beholder.

Mens kjøttet tilberedes, varmes proteinkomponentene opp og stivne, og tilberedningen vil fortsette etter at kjøttet er tatt ut av røykeren. Jo mer tilberedt kjøttet er, jo mer fast er proteinene inne i kjøttet. Å hvile kjøttet bidrar også til at det blir ferdigstekt; derfor bør du vurdere å vente litt før servering.

Oppskriftsforslag

Røkt brisket

En av oppskriftene fra Bradley Smokers som krever mye hvile før du spiser den, er en røkt brisket. Omtrent 13 pund brisket røkt med olivenolje og krydret med salt, pepper og hvitløk vil ta opptil en hel dag med røyking. Hviletiden for denne oppskriften før den er klar til servering vil være rundt en time. Å lage en røkt brisket i Bradley Smoker vil kreve en veldig tålmodig kokk for å oppnå gode resultater. Her er linken til oppskriften.

Roastbiff

En annen kjent oppskrift fra Bradley Smokers som trenger en god mengde hvile er røkt roastbiff. For å lage denne oppskriften trenger du en roastbiff på fire kilo penslet med litt olivenolje, som vil binde kjøttets krydder. Bruk armadillo pepper beef rub i store mengder for krydder siden det er et tykt kutt. Legg deretter kjøttet på Bradley Smoker rack og stikk kjøtttermometeret inn i steken. Her er linken til oppskriften.

Still inn Bradley Smoker på 250 grader F. eller 121,1 grader C. Vi anbefaler at du bruker Bradley mesquite bisquettes i røykemaskinen i omtrent en time. Bruk deretter en støpejernsgryte eller grillpistol for å gjøre kjøttet mørkere etter å ha tatt det ut av røykeovnen. Til slutt griller du alle sider av kjøttet. La den avkjøles, og sett den så i kjøleskapet i 45-55 minutter.

Siste tanker

Å røyke kjøtt er en veldig tidkrevende aktivitet, men å bruke utstyr av høy kvalitet som Bradley Smoker vil få deg til å nyte prosessen.

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.