Food Smoker Wood Refilling: Why You Don’t Want to Burn Wood Down to Ash

Matrøyker Trepåfylling: Hvorfor du ikke vil brenne ned ved til aske

Posted on: January 18, 2023Enten du fortsatt lærer å røyke kjøtt hjemme eller du har røykt kjøtt en stund nå, kan noen spørsmål være skremmende og forvirrende på samme tid. Dette er på grunn av ulike meninger, forslag, svar eller informasjon du kan finne på nettet. Litt forskning og erfaring kan imidlertid hjelpe til med å sortere mange tvil.

Enten du fortsatt lærer å røyke kjøtt hjemme eller du har røykt kjøtt en stund nå, kan noen spørsmål være skremmende og forvirrende på samme tid. Dette er på grunn av ulike meninger, forslag, svar eller informasjon du kan finne på nettet. Litt forskning og erfaring kan imidlertid hjelpe til med å sortere mange tvil.

Et ofte spørsmål grillentusiaster stiller er angående påfylling av ved i røykemaskinen din. Hvor raskt bør det skiftes, og er det ille å brenne veden ned til aske før man skifter den? Svaret ligger vanligvis i de ulike detaljene ved røyking av kjøtt. Det avhenger også av smakspreferanser, hva slags kjøtt du tilbereder, hvor lenge du skal røyke det, og hvilken røyker du bruker for dine røykebehov.

Forstå hva treverket brukes til

For å vite hvor ofte du bør fylle opp røykeren med ved, er det viktig å forstå rollen tre spiller i røyking. Du bør også vite at ved ikke varmer kjøttet, men bare hjelper mot røyken. Alt treet gjør er å hjelpe til med ulming, noe som resulterer i røyk. Så neste gang du nyter et deilig stykke røkt kjøtt, ikke glem å sette pris på veden.

Å vite hvilket kjøtt du skal tilberede

Dessuten er det viktig å være klar over hva du skal lage mat og røyke. Mengden tre som kreves og hvor ofte den må etterfylles avhenger av denne hovedfaktoren. Når du røyker kylling, kreves det betydelig mindre ved siden kjøttstykkene er mye mindre, og mindre ved er mer enn nok til å røyke det godt.

På den annen side krever kjøtt som lam mindre ved og blir fort røykfylt ganske raskt, så du må være forsiktig når du røyker det. Tiden som kreves for å røyke lam kan være mer enn kylling, men veden som trengs er fortsatt mindre siden prosessen er mye forskjellig.

Hvor røykfylt foretrekker du kjøttet ditt?

Hvilken smak du foretrekker og hvor røykfylt du liker kjøttet ditt er en av faktorene du bør vurdere når du bestemmer deg for trekravene dine. Hvis du liker en delikat smak som ikke lukter altfor røkt, kan treverket ditt vare i lengre tid, og du trenger ikke å konsentrere deg om å fylle det på nytt så ofte.

På den annen side, hvis du er en som er opptatt av å smake en sterk røyksmak i kjøttet ditt, vil koketiden din bli lengre, og mengden ved du bruker kommer til å bli mye mer. Mer tre kan fortsatt være nødvendig for å oppnå en intens røykaktig smak med en sterk aroma. Smakspreferanser er direkte proporsjonal med mengden ved du bruker i røykeren din.

Hvilken røyker har du brukt?

I likhet med hvordan gassforbruket ditt avhenger av bilen du bruker og effektivitetsgraden, fungerer røykere på samme måte. Mange kjente elektriske røykere av høy kvalitet reduserer avfallet ditt så mye som mulig og krever relativt mindre ved. Men noen mindre elektriske røykere som kan gi fantastisk kvalitet trenger fortsatt mer ved på grunn av at vedholdebrettene deres er mye mindre.

En større elektrisk røyker som gir et stort brett for å fylle på ved kan gå i mer enn 7 til 8 timer uten store hikke. Dette beviser at den typen røyker du eier spiller en stor rolle i forbruket og etterfyllingen av ved.

Konklusjon

Til slutt kommer alt ned på hvor ofte du røyker kjøttet ditt, hvor lenge du røyker det og hva slags kjøtt du bruker. Etter å ha oppsummert alle disse faktorene, kan vi konkludere med at etterfylling av ved i en røyker er forskjellig fra person til person og preferanse til preferanse.

Hva slags røyker du bruker ble også diskutert og analysert i nærmere dybde. Håndboken som følger med disse røykerne kan være til stor hjelp for å forstå hvor ofte du trenger for å fylle opp vedbrettet ditt.

Informasjon er alltid nøkkelen, og det er derfor å vite at røyking lenger enn 6 timer kan anses som unødvendig. Tidligere erfaring og forskjellige eksperimenter har vist at hvis du fortsetter å røyke kjøttet ditt over 6 timers grense, vil det ikke føre til noe. Det er heller ikke nødvendig å legge til mer ved denne gangen.

Å kjenne til preferansene dine kan hjelpe deg med å unngå sløsing og sikre at kjøttet ditt røykes riktig. Hvis du er interessert i å lære flere tips og triks angående røyking, sjekk vår Bradley Smoker-bloggen.

Sjekk ut noen flere artikler om tre:
Alt du trenger å vite om vedkostnader for matrøyking
Hvorfor du ikke bør bruke våte trebiter i matrøykeren
Fire beste tresorter for å røyke mat

For å hjelpe deg videre i prosessen med å bli en pitmaster har vi laget en gratis e-bok:

Lær tips og triks for grilling, fra å velge den beste grillen og røykemaskinen til de beste kjøttstykkene til å begynne med. Les også pitmesterens teknikker og hemmeligheter for å oppnå den perfekte smaken.

+ 20 gratis oppskrifter og paringsskjema for røyking ved!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Last ned gratis e-bok >>