Selv om du alltid kan gå over til nærmeste supermarked og ta litt bacon, er det ingenting som slår den fullkomne tilfredsstillelsen og smaken du får av å røyke speket bacon rett i hjemmet ditt. Herding bevarer ikke bare baconet, men legger også til en rekke smaker i det som gir et slag.
Hvis du noen gang har prøvd å røyke bacon rett i din egen hage, vet du allerede at opplevelsen og smaken er uovertruffen. Hvis du ikke har det, er det på tide. Like før du dykker ned i det, kan det imidlertid være verdt å se på denne oppskriften for det beste krydderet med våt kur til baconet ditt. Det fine med å røyke litt bacon hjemme er at du kan prøve en uendelig kombinasjon av oppskrifter og justere smakene etter din smak. La oss ta deg gjennom denne utrolige oppskriften som får vann i munnen.
Ingredienser
Du vil trenge:
- 2-kilos skive svinekjøtt (med eller uten skinn)
- 2 kopper vann
- 2,5 ss kosher salt
- 2 ss brunt sukker
- 2 ts paprika
- 1 ts chilipulver
- 1/4–1/2 ts sort pepper
- 1/2 ts rosa herdesalt/Praha-pulver*/herdesalt
(*Husk, dette er annerledes enn Himalaya rosa salt)
- Eple- eller kirsebærflis dynket i vann
- Eplejuice (valgfritt)
Veibeskrivelse
- Start med å skylle svinekjøttet og klappe det tørt.
- Hvis svinekjøttet har hud på seg, bruk en tynn kniv og fjern den forsiktig. Dette trinnet kan være litt vanskelig, avhengig av knivferdighetene dine. Vær likevel forsiktig.
- Deretter legger du svinekjøttet i en lufttett pose med glidelås.
- Start med å blande vannet, koshersalt (vannet og saltet er alt du trenger for en kur. De andre ingrediensene vil bli brukt til smak), brunt sukker, paprika, chilipulver, sort pepper og rosa salt i en bolle.
- Når alle ingrediensene er i, rør alt til de er perfekt blandet.
- Hell blandingen i ziplock-posen. Prøv å skyve ut så mye luft som mulig og fortsett deretter å forsegle posen.
- Legg posen i en bolle (i tilfelle den lekker) og sett den så i kjøleskapet. Svinekjøttet holder seg i kjøleskapet i 2 dager.
- Vend svinekjøttet, og la det hvile 2 dager til. Gjenta dette til det har gått 7 dager.
- Fjern svinekjøttet fra posen og kast væsken siden svinekjøttet trenger rent kaldt vann til neste trinn.
- Fjern salt fra svinekjøttet ved å legge det i kaldt vann og skifte vannet hver 2. time.
Det er det! Du har nå det perfekte våtkurkrydderet til baconet ditt! Men mens vi er i gang, kan det være nyttig å forklare hvordan du røyker det litt mer. Bare så neste gang du drar ut til røykeren i hagen din, er du forberedt. Her er noen tips og fremgangsmåter for å hjelpe til med å røyke denne deilige våtstekt, krydret bacon.
Røyker baconet
- Forvarm røykeren til 200 °F (93 °C)
- Du kan fylle vannpannen i røykeren din med eplejuice, vann eller en blanding av begge!
- Neste, plasser a termometer inn i den tykkeste delen av svinekjøttet. Dette vil bidra til å overvåke den interne temperaturen så nøyaktig som mulig.
- Legg svinekjøttet i røykemaskinen. Tilsett 1,5 kopper bløtlagt eplevedflis. Dette bør gi deg rikelig med røyk. Men for de som foretrekker mer, kan du alltid legge til en halv kopp flis etter en times koking.
- La det koke! Når den indre temperaturen til baconet når 150 °F (66 °C), betyr det at det er klart til å bli fortært.
- Fjern baconet fra røykeren og la det avkjøles. Etter avkjøling kan du legge den i en lufttett beholder eller en ziplock-pose til den er kald.
- Og du er ferdig! Når baconet er avkjølt, kan du bruke en lang, tynn kniv og skjære av massevis av baconstrimler i henhold til ønsket tykkelse.
Og det er alt! I noen få korte steg har vi vist deg et deilig våtkurkrydder til baconet ditt, som garantert vil imponere hvem som helst i helgen, eller bare len deg tilbake og nyt appetittvekkende mengder bacon i ditt eget selskap. Prøv å kombinere den med noen ristede grønnsaker, eller bare legg baconet til en deilig biffburger for å skape en eksplosjon av smaker.
Siste tanker
Sjekk ut hele katalogen vår med artikler om saltlake og speking av kjøttet ditt her:
Hva er forskjellen mellom sylting, saltlake, marinering og herding?
Herding og røyking av kjøtt for hjemmematkonservering
Veibeskrivelse for saltlaking og herding av kjøtt for matrøyking
Disse utrolige smakene kombinert med det enkle og praktiske ved å røyke det i komforten av ditt eget hjem gjør dette til en ultimat oppskrift. For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.