Smoking Ribs for Beginners

Røyking Ribbe for nybegynnere

Posted on: January 17, 2023Alle kjøttelskere er enige om at røkt ribbe er kjempegodt. Å få den perfekte balansen mellom smak og tekstur er imidlertid noe av det vanskeligste å gjøre som nybegynner.

Alle kjøttelskere er enige om at røkt ribbe er kjempegodt. Å få den perfekte balansen mellom smak og tekstur er imidlertid noe av det vanskeligste å gjøre som nybegynner.

Den gode nyheten er, med en pro-matrøyker, kan du øve til du får det riktig. Alt du trenger å gjøre er å velge de riktige trebisquettene, krydre ribbeina og starte røykeprosessen.

Hvis det fortsatt høres ut som en vanskelig oppgave, har vi skissert hva du trenger for å begynne din røykereise nedenfor.

Typen ribbe

Babyryggribbe er den perfekte typen ribbe for å gjøre røyke-debuten din. Selv om navnet tilsier at de kommer fra et babydyr, gjør de det ikke.

De kommer fra den øvre ryggraden på dyret. De er mindre enn spareribs, og det er der de har fått navnet sitt fra.

Babyryggribbe er ømmere og har mindre fett enn spareribs. De er også mer deilige, og det er derfor de foretrekkes.

Det første trinnet i å forberede den perfekte røkte ribben er å fjerne membranen på baksiden av ribbeina. Membranen koker ikke, så hvis du ikke fjerner den, kan ribbeina dine ende opp med å bli seige.

Start ved det ene hjørnet av ribbeina for å gjøre det raskere, hold det med et papirhåndkle og dra vil gjøre trikset. Når du har fått alle bitene av membranen av ribba, krydre dem inn for å gjøre dem klare til røyking.

Hvilken type gni fungerer best?

Det er et bredt utvalg av rubs du kan prøve i den lokale butikken. Men som med de fleste ting, vil det å lage din egen rub gi deg mer frihet til å eksperimentere. Arbeid med dine beste krydder og urter for å finne den riktige blandingen.

Neste trinn er å påføre gni på ribbeina. Ikke påfør gniddet for dypt fordi det vil tette porene og forstyrre røykabsorpsjonen. Dette vil virke mot deg fordi du vil at ribben skal få så mye røyk som mulig.

Pass på at du også påfører rubben jevnt over ribbeina. For å gjøre det enklere, start med baksiden og la den hvile i minst fem minutter før du snur risten.

Når alle sider er ferdige, la ribba stå i kjøleskapet i 30 minutter for å trekke til seg smakene.

Interessert i å sjekke ut mer informasjon om meat rubs? Se ikke lenger enn våre artikler om:
3 hjemmelagde rubs for å ta din røkte kylling til neste nivå
Kjente gnityper sammen med deilige oppskrifter
Hva er en Rub, hvorfor og hvordan gjøres det?

Hva er den beste tretypen?

Den endelige smaken av ribbeina vil avhenge mye av typen tre bisquetter du bruker i røykeren din. Det er et bredt utvalg av tresmaker å velge mellom, så du kan være så kreativ du vil.

Vi anbefaler imidlertid å holde deg til én tresort hvis du ikke er veldig kjent med prosessen. Mildere tresorter som eple, mesquite og pecan er populære valg å bruke med ribbe. De er milde, så de vil ikke overmanne kjøttet.

Tidslinjer og temperaturer for røyking

Det finnes forskjellige oppskrifter der ute med spesifikke detaljer helt til siste minutt du bør røyke ribbeina. 3-2-1 og 2-2-1 metodene er de mest populære metodene.

I begge tilfeller er målet å få møre ribbe. Dette betyr at du må røyke dem sakte ved lav temperatur. Still inn røykeren til 107 °C og sett ribbene på røykestativer.

Lukk døren til røykeren for å sikre at den ikke mister varme. Sørg også for at det er nok vedbisquetter i røykeren før du begynner å røyke, hver av dem vil røyke i 20 minutter.

2-2-1 en metoden fungerer godt med utildekket ribbe. Plasser den utildekkede ribben på røykstativet og la den stå i 2 timer. Fjern dem fra røykeren etter det og pakk dem inn i aluminiumsfolie.

Legg dem tilbake til røykeren i ytterligere 2 timer. Ta dem ut på slutten av de 2 timene og fjern folien for den siste koketimen.

3-2-1-metoden krever 3 timers røyking, pakking av ribba i væske i 2 timer, og deretter la den hvile i BBQ-saus i 1 time.

Selv om disse metodene fungerer, bruk dem som en løs guide i stedet for en må-følge. Vurder størrelsen, tykkelsen og typen av ribbeina godt. Sørg også for at du har en kjøtttermometer med deg under hele røykeprosessen.

Utseendet og den indre temperaturen på ribbene vil fortelle deg når du skal stoppe røykeprosessen.

I Avslutning

Selv med de beste oppskriftene er det fortsatt en sjanse for at du ikke får ribba rett på første forsøk.

Gratulerer hvis du gjorde det, men hvis du ikke gjorde det, vil du gjøre det bedre neste gang.

Huske:

  1. Trebisquettene og ruben du bruker vil påvirke den endelige smaken av ribbeina.
  2. Saktekoking over lav varme vil gi deg mør og mer smakfull ribbe.
  3. Utseendet og den indre temperaturen på ribbeina er den beste måten å bekrefte at de er ferdige.
  4. Du får det kanskje ikke til på første forsøk, og det er greit. Du vil gjøre det bedre neste gang.

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.