Smoking for a Crowd

Røyking for en Publikum

Posted on: January 12, 2023



Så nå som du føler deg komfortabel med røykeferdighetene dine og er klare til å dra nytte av det oppvarmende været, er det på tide at en bakgårdsfest med røykeren din som stjernen!

Backyard Smoked Food Party

Så nå som du føler deg komfortabel med røykeferdighetene dine og er klar til å dra nytte av det varme været, er det tid for en bakgårdsfest med røykeren din som stjernen! Her er noen tips for å sikre en vellykket og, viktigst av alt, stressfri fest:

Start i går

Å tilberede noen forretter eller fingermat kvelden før vil gi deg en ting mindre å gjøre dagen for arrangementet. Dessuten vil det gi gjestene dine (og deg selv) noe å bite i før middagen, mens du tilbereder hovedrettene og alle sosialiserer seg med en drink.

Noen enkle og deilige ideer er ferske salsaer eller dipp med brød og kjeks, et fat med røkte og ikke-røykte oster, tallerkener i antipastostil osv. Dette er alle ting som kan tilberedes på forhånd og som er trygge å utelate for gjestene. å hjelpe seg selv til. Sjekk ut noen av disse Bradley Smoker forrettoppskriftene!

Mesquite røkte mandler

Røkt biter og biter

Røkt cheddarost

Grillet Salsa Verde

Timing er nøkkelen

Til middag liker jeg å sørge for at alt er klart på en gang, så det er viktig å planlegge koketidene dine. Som regel har jeg en sakte tilberedt hovedrett og en som tilberedes på kortere tid (for eksempel 1-2 timer). På den måten, hvis noe skulle være gale odds, vil en varm rett være klar og den andre kan serveres litt senere.

Fordi du vil være opptatt med å tråkle, sjekke klokken, spille vertskap og sosialisere, prøv å holde sidene dine enkle. Ingenting galt med en salat som tilbehør, og det er en ting mindre å holde øye med.

Alternativt kan du vurdere å forhåndsgrille grønnsaker og deretter varme dem opp i ovn, røyk eller grill før servering. Stekt poteter eller en god gammeldags potetsalat er utmerket, deilig og enkelt tilbehør. Enkle sider vil hjelpe med timingen din i det lange løp!

Vær kreativ, ikke gal

Vær kreativ med smakskombinasjonene dine og imponer gjestene dine, men vær så snill, ikke bli gal. Aldri prøvd å lage crème brulée i røykeren din? Nå er det sannsynligvis ikke tiden for å prøve det ut. Aldri prøvd å lage bananbasert BBQ-saus? Prøv det når du lager mat selv. Ikke gjør vennene dine til marsvin. Lag ting du er trygg på, oppskrifter du vet du kan få til å fungere, samt oppskrifter som du vet du kan jobbe under press.

Variasjon er livets krydder

Når du skal velge hva du skal lage til middag, husk at ikke alle elsker krydder eller biff eller røkt mat for den saks skyld. Tenk på hvor mange gjester du har. Hvis det er en liten fest, hvorfor ikke røyke alle sine egne kyllingbryst eller Cornish vilthøne? Likevel, hvis du har 20 ulike personer som kommer til forskjellige tider, så er det kanskje best å gjøre noe som kyllingvinger eller ribbe. Velg en hovedrett som er enkel og ikke røykes for lenge, for eksempel:

Krydret Berbere Røkt Kyllingvinger

Epletre røkt kyllingtrommestikker

Maple røkt bacon-innpakket kylling

Og velg en annen hjerteligere røykere rett som:

 Røkt harissa og mandarin Indrefilet av svin

Røkt Five-Spice Short Ribs

Gnidde Spare Ribs

Sørg for at den generelle menyen inneholder noe mildt, noe krydret, noe røykfylt og noe urøkt. Med litt variasjon kan du vise frem dine forskjellige ferdigheter og være sikker på å ha noe å glede alle gjester.

Søt tann?

Ingenting avslutter et godt måltid som noe søtt. Gjør det enkelt og gjør det lett! Her er noen gode dessertoppskrifter for å avslutte festen din:

Mørk sjokolade røkt mandelbark

Røykfylt vaniljerispudding

Grillet fersken med Bourbon-krydret kremfløte