Steak Doneness Internal Temperature & Times

Steak ferdig Intern temperatur og tider

Posted on: January 17, 2023Sommeren er uten tvil den ultimate årstiden for alle røykeopplevelser. Været er stort sett perfekt for utendørs matlaging, slik at du kan sette opp din ideelle grillopplevelse.

Sommeren er uten tvil den ultimate årstiden for alle røykeopplevelser. Været er stort sett perfekt for utendørs matlaging, slik at du kan sette opp din ideelle grillopplevelse. Og hva er vel bedre enn den sydende røyken fra favoritt-BBQ-klassikerne dine, enten det er short ribs, burgere, pølser eller biffer. Det skaper en uimotståelig, smakfull røyk som vil la deg og gjestene sikle etter smak selv før de får det røkte kjøttet fra matrøykeren.

Du bør ikke bekymre deg hvis du er ny på matrøyking, da det ikke er en kompleks prosess. Det er en enkel og engasjerende matlagingsopplevelse som alle enkelt kan gjøre i bakgården. Alt du trenger er nødvendighetene, inkludert en matrøyker (vi anbefaler en av våre Bradley-matrøykere), aromatiske bisquetter eller tre, favorittkjøttet ditt, et steketermometer og annet kjøkkenutstyr for å komme i gang. Det kan også være lurt å holde oppskriften din nærme et blikk.

I dag skal vi dele med deg en av de vanlige bekymringene fra røykekammeret. Selv om biff er en av de mest røkte kjøttstykkene, er det også en av de vanligste bekymringene å finne ut om den er ferdig. Det er mange måter å finne ut om biffen din er godt tilberedt på, inkludert å overvåke den indre temperaturen og steketiden. Men uansett hvilken metode, kan det være en utfordrende oppgave, spesielt for nybegynnere.

Hva er Steak Doneness?

EN vanlig definisjon for stekthet som et mål på hvor gjennomstekt et kjøttstykke er basert på farge, saftighet og indre temperatur. Mindre ferdigstekte biffer ser ut som rått kjøtt på innsiden, noe som ikke er tilfelle med godt stekte biffer. Tilberedningskonseptet gjelder også andre typer kjøtt, inkludert fjærfe, lam og svinekjøtt.

Det er forskjellige grader av stekegrad, alt fra sjeldne, middels sjeldne, middels, middels godt til gjennomstekt.

  • Sjelden – dette er den minst tilberedte biffen og er rød gjennomgående. Det er ett trinn like etter rått kjøtt, men tilberedes på utsiden. Noen mennesker liker blue rare, en enda mindre tilberedt biff som er mindre enn 75 % stekt.
  • Middels sjelden – nær ved å bli svidd over det hele. Biffen har en myk og saftig, rosa-rød senter men med en fast utside.
  • Medium – biffen er ca 50 % tilberedt med større gråbrune deler og rød/rosa senter.
  • Middels godt – biffen er først og fremst brun fra utsiden hele veien, men med et lite hint av rosa i midten.
  • Godt gjort – har ingen tegn til rosa; den er stort sett gråbrun. Denne biffen har blitt tilberedt lavt og sakte, noe som resulterer i en allsidig stekt, mør og saftig biff.

Er sjeldne og middels sjeldne biffer trygge?

Til en viss grad er de fleste redde for å innta sjeldne/blå sjeldne og middels sjeldne biffer. Dette er normalt med tanke på de mange kildene til hvor trygt eller usikkert rått kjøtt kan være. Men dette burde ikke være en stor bekymring. Det er de godt fastsatte minimums- og standardtemperaturguidene for hvordan du røyker biffene dine. United States Department of Agriculture (USDA) klargjør retningslinjene for steketemperatur, spesielt for biffer. Derfor spiller det ingen rolle om staven har en rosa senter eller ikke, forutsatt at den er røkt til minst 145 °F (63 °C), som USDA anbefaler.

Hvordan forteller jeg om biffen min er ferdig?

Det finnes ulike metoder du kan bruke for å finne ut hvor stekt biffen er.

Selv om du kan stole på biffens farge og juice for å finne ut om den er ferdig, kan de være misvisende. De er ikke de beste indikatorene på ferdighet, spesielt når du skal avgjøre om biffen din er klar og trygg å spise.

Fingermetoden er også en annen populær metode som brukes for å bestemme hvor steken er stekt. Dette gjøres ved å bruke pekefingeren til å stikke i biffen og kjenne seigheten i kjøttet. En sjelden biff kan sammenlignes med følelsen du får når du stikker i kinnet, en middels biff vil føles på samme måte som når du tar på haken din, og en gjennomstekt biff vil være tøffere med en følelse nær å berøre pannen. Dette bør gi deg et grovt estimat på hvor stekt biffen din er og veilede deg til å bestemme kjøttets ferdighet.

Men disse to se-og-føl-metodene er aldri de beste for å finne ut hvor stekt biffen er. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke et kjøtttermometer for å veilede deg i å bestemme hvor stekt det er. Vi anbefaler også at du nøye sjekker kjøttets temperatur fra midten av biffen for mer nøyaktige resultater.

Du kan også låne hos oss Bradley offisielle røyketemperaturguide for alle andre typer kjøtt for dine matrøykeopplevelser.

Her er en annen artikkel om stekenhet:
5 Steak ferdig innvendige temperaturer og tider

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.