Does Smoking Meat Add Sodium?

Gjør Røyking av kjøtt Tilsett natrium?

Posted on: January 16, 2023



Salt har alltid vært en primær ingrediens i matrøyking i evigheter. Salt ble brukt til å kurere kjøtt når folk brukte røyking som en prosess for å konservere mat. Herding av kjøtt forhindret vekst av bakterier, og økte holdbarheten.

Salt har alltid vært en primær ingrediens i matrøyking i evigheter. Salt ble brukt til å kurere kjøtt når folk brukte røyking som en prosess for å konservere mat. Herding av kjøtt forhindret vekst av bakterier, og økte holdbarheten. Kaldrøyking var vanligvis prosessen som ble brukt for å konservere kjøtt. Det kokte ikke kjøttet helt, men gjorde overflaten til den kjøttløse utsatt for forurensning. Med moderniseringsbølgen har matrøyking utviklet seg drastisk. Folk bruker nå kjøleskap for å konservere mat og er ikke avhengige av å måtte røyke kjøtt mer enn for smaken.

Dette var da varmrøyking ble mer populær blant grillelskere. Prosessen involverer varme og røyk som nesten koker kjøttet i stedet for å la det være ukokt, som ved kaldrøyking. Dette skaper mørt, saftig kjøtt som kan få hvem som helst til å sikle. Selv om salt ikke lenger er en ingrediens for å konservere kjøtt, brukes det nå for å forbedre smaken av kjøttet. Natriuminnholdet i røkt kjøtt kommer nå fra saltlaken eller ruben som brukes til å marinere kjøttet og ikke fra kokeprosessen.

Bivirkninger av natrium

Økte natriumnivåer i kroppen kan indusere høyt blodtrykk. Dette er spesielt utrygt for eldre mennesker hvis hormoner begynner å miste balanse. Høyt blodtrykk kan ytterligere forårsake flere andre kroniske sykdommer som hjerteproblemer og til og med slag. Dette er grunnen til at grillelskere må holde natriuminntaket i sjakk.

Hvordan unngå natrium i matrøyking

Med moderne røykere trenger folk ikke å bekymre seg for å speke kjøttet for å bevare maten. Disse avanserte matrøykerne som Bradley Smoker kan røyke stort sett alt som legges i den. Bradley Smokers kommer med digitale kontroller for å justere temperaturen og koketiden, og tilbyr deg den perfekte røykeopplevelsen uten mye anstrengelse. Det er her gnisninger og saltlake ikke nødvendigvis spiller noen rolle. Moderne røykere kan perfekt røyke kjøtt uten herding som sådan. Det er selvfølgelig her du må gå på akkord med smaken til det røkte kjøttet, da salt gir smak til kjøttet som ellers ville mangle. Dette betyr imidlertid ikke at det er uerstattelig.

Alternativer til natrium i matrøyking

Vi forstår at den saltinduserte smaken kan gå glipp av i stor grad av elskere av røkt mat hvis de bestemmer seg for å redusere natriuminntaket. Dette problemet kan løses med flere alternativer som inkluderer både organiske og uorganiske smaker. Sjekk dem ut nedenfor:

Selleri frø: Når de er stekt og malt til et fint pulver, brukes disse frøene som en erstatning for salt i kjøttpålegg. De gjenskaper kanskje ikke den nøyaktige smaken av salt, men de vil definitivt ikke skuffe på en røkt biff.

Kaliumbaserte erstatninger: Noen få kaliumbaserte salter fungerer også som en natriumerstatning når du røyker mat. Selvfølgelig, bare hvis du ikke har en negativ reaksjon på økte nivåer av kalium.

Kjernemelk: Du kan bruke denne vidunderingrediensen som saltlake for å smaksette kjøtt. Det mørner kjøttet og gir også smak. De ekstra fordelene med kjernemelk er at den er næringsrik og ikke har noen bivirkninger, men sørg for å se etter et merke av kjernemelk uten natrium i den.

Naturlige marinader: Noen naturlige urter og fruktjuicer kan være gode marinader når du røyker kjøtt. De pumper ikke bare opp smaken, men gjør også kjøttet mer saftig. Prøv hvitløk, løk, appelsinjuice, olivenolje og sitron hvis du bestemmer deg for å gå uten salt.

Alkohol: Mens den tilfører en mild smak, er alkohol også en god kjøttmørner. For eksempel passer stout eller whisky best til svinekjøtt eller storfekjøtt. Lysere alkoholer som gin og tequila kan utfylle fjærfe eller sjømat. Vin fungerer også som marinade for nesten alle typer kjøtt.

Saltfrie krydder: Mange kryddermerker har begynt å lansere en rekke saltfrie marinader og krydder som fungerer spesielt godt til røyking. Men sørg for å sjekke ernæringsfakta-etiketten på baksiden av hver pakke før du kjøper for å sikre at du ikke bruker natrium i forkledning.

Bradley Bisquettes: Dette er det desidert beste alternativet til salt for å smaksette kjøtt. Bisquettene er sagflispucker av aromatisk tre spesielt laget for å produsere smaksatt røyk. Bradley Bisquettes er tilgjengelig i en rekke forskjellige smaker som pecan, eik, kirsebær, eple, lønn, etc., og fungerer best med Bradley Smoker.

Sjekk kjøttalternativene dine: Kjøtt som kalkun eller kylling krever salt for å få ønsket smak under røyking. Dette er kanskje ikke tilfelle med annet kjøtt som er naturlig rikt på smak. Søk hjelp fra slakteren din og la dem få vite om bekymringene dine før du kjøper den spesifikke delen for å røyke.

Med det har vi nådd slutten av denne artikkelen om natrium og røyking av kjøtt. Vi håper disse Bradley-tipsene og -triksene for å redusere bruken av salt i marinader og alternativene har vært nyttige for deg.

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av din Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.