Do You Need to Marinate Bacon Before Making It into Jerky?

Trenger du å marinere Bacon Før du gjør det til Jerky?

Posted on: January 18, 2023Hvis du er på utkikk etter den perfekte, kaloririke, proteinfylte og smakfulle snacksen, bør du vurdere å lage bacon rykende. Selv om den ikke er like populær som sin fetter beef jerky, er denne snacksen enkel og morsom å lage.

Hvis du er på utkikk etter den perfekte, kaloririke, proteinfylte og smakfulle snacksen, bør du vurdere å lage bacon rykende. Selv om den ikke er like populær som sin fetter beef jerky, er denne snacksen enkel og morsom å lage. Siden baconet allerede er skåret i skiver og delvis speket for deg, trenger du bare tid og noen få trinn til for å lage det. La oss utforske hvordan du lager det som snart vil bli din favorittmatbit.

Velg riktig snitt

Det første trinnet til yumminess er å velge bacon som vil gi deg de beste resultatene. Gå for tykkskåret bacon hvis dette er første gang du lager bacon rykkete. Du kan fortsatt bruke vanlig skåret bacon, men det vil miste fuktighet raskt, og du risikerer at det blir sprøtt. Vi sikter på sprø, men litt seig, så tykkskåret bacon fungerer best.

Hvordan lage Bacon Jerky

Krydder

Bacon trenger ikke ytre smaker for å være deilig. Dens naturlige smak er nok alene. Selv om marinader kan forbedre smaken av din jerky litt, er det ikke viktig. Uansett kan baconets høye fettinnhold faktisk hindre enhver smaksabsorpsjon fra marinaden. Den bedre tilnærmingen er å bruke en enkel gni, og selv da, ikke gjør det i begynnelsen av kokeprosessen.

Hvis du må bruke en marinade, bruk de enkleste ingrediensene. Du kan bruke vann og brunt sukker for å lage en enkel marinade. Brunt sukker vil gi jerkyen en fin glasur hvis den trekkes skikkelig inn. Legg baconstrimlene i en zip-top-pose og hell marinaden over dem. Du kan også strø noen hvitløksfedd på toppen av baconstrimlene. Sett posen i kjøleskapet og la baconet marinere i minst to timer.

Etter 2 timer tar du baconstrimlene ut av kjøleskapet. Tørk av overflødig marinade og tørk strimlene godt. Hvis du ikke gjør det, kommer de til å smake rykkete og ikke bacon.

Forbered røykeren

Det finnes ulike måter å gjøre bacon jerky på. Du kan gjøre det i ovnen, dehydrator eller røyker. Målet er å tørke baconet, og det beste stedet å gjøre det er i røykemaskinen. Vi vet også at litt røyk smaker godt på alt, så la oss fyre opp røyken. Forvarm røykeren til 107 °C (225 °F).

Husk å la det være litt mellomrom mellom stripene. Hvis du koker mye bacon, må du kanskje bruke to stativer. Fettet i baconet vil dryppe gjennom hele røykeprosessen, så du må være forberedt med en drypppanne(r).

Det neste trinnet er å velge treet ditt. Siden bacon er naturlig velsmakende, vil tresorter som hickory, pecan, eple, kirsebær og lønn utfylle det perfekt.

Tørk Jerky

Legg baconstrimlene på stativet og lukk døren. Tørkeprosessen vil ta 4–6 timer. Hvis du ikke brukte en marinade, kan du ta baconet ut av røykeovnen etter 2 timer for å legge til en enkel rub. Noen av ingrediensene som vil være gode inkluderer brunt sukker, havsalt, løk eller hvitløkspulver og sort pepper. Påfør et lett strøk på begge sider av baconet og returner det til røykeren.

Når er Bacon Jerky ferdig?

Jerkyen skal være klar etter rundt 4 timer hvis du holder temperaturen. For å bekrefte, ta en stripe fra røykeren og la den hvile i 5 minutter. Hvis den bøyer seg perfekt i to, er den nesten klar. Husk at dette er bacon, så det vil beholde litt fuktighet. Ikke overdriv, ellers blir det sprøtt, og det er ikke det vi sikter til.

Bekreft at baconet ikke strekker seg slik det ville gjort hvis det var ukokt. Hvis den føles fast å ta på, sprekker uten å gå i stykker, og du liker hvordan den ser ut, kan du ta den ut av røykeapparatet. Hvis du tror den kan ha nytte av mer røyk, gi den 15 minutter ekstra og sjekk igjen.

Legg den ferdige baconjerkyen på kjølerister. Bruk et papirhåndkle til å fjerne overflødig fett og la det hvile litt før servering.

Hvordan oppbevarer du Bacon Jerky?

Fordi røyking er en tørkemetode med lav varme, vil bacon jerky sannsynligvis beholde litt fett og fett. Derfor er det stor sannsynlighet for at fettet harskner hvis du holder baconet rykkete for lenge. Du kan imidlertid forlenge jerkyens holdbarhet gjennom riktig oppbevaring.

Bruk ziplock-poser og oppbevar baconjerkyen i kjøleskapet. De skal være gode i 1–2 uker. Vakuumforsegling av bacon jerky vil gi den lengre holdbarhet. Du kan oppbevare den i kjøleskapet i minst en måned.

Siste tanker

  1. Du trenger egentlig ikke marinere baconet før du gjør det til rykkig. Dens naturlige smak er nok.
  2. For best resultat, bruk en røyker for å tilberede bacon jerky.
  3. Tykkskåret bacon er best for å gjøre bacon rykkete. Det vil gi deg akkurat det rette tyggenivået.

Sjekk ut noen flere artikler om røkt jerky:
Hvordan lage Beef Jerky: tips, triks og 2 oppskrifter for din Bradley
Jerky forberedelse og lage din egen blanding
Hvordan lage god Beef Jerky i en elektrisk røyker

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.