Common Pitfalls Of Food Smoking

Felles Fallgruver Av matrøyking

Posted on: January 10, 2023Som de fleste andre metoder for matlaging, er matrøyking en kunst. For å virkelig få det riktig, tar det mye tid og øvelse.

Som de fleste andre metoder for matlaging er matrøyking en kunst. For å virkelig få det til, krever det mye tid og øvelse.

Matrøykekokker, som Ted Reader, har brukt en mannsalder på å foredle ferdighetene og smakene sine når de røyker mat. Han er omtrent så nær perfekt som vi vet!

En reise full av prøving og feiling

Matrøyking er en reise full av prøving og feiling, og akkurat når du tror du har mestret kunsten helt, så har du det. Du møter en ny rub, en ny glasur, en ny treflismak, en ny måte å tilberede kjøttet på, eller et nytt produkt som revolusjonerer teknikkene dine.

I dag, Bradley Smoker vil gjerne hjelpe deg med å spare litt tid, prøving og feiling ved å gi deg noen tips om hva du bør gjøre eller ikke gjøre når det kommer til matrøyking.

Matrøyking Vanlige fallgruver

– Sjekk alltid etikettene på kjøttet når du har å gjøre med skinke, kalkun eller kylling, for å vite om kjøttet er ferdigstekt eller ikke. Dette vil påvirke røyketiden!

– Ikke vær redd for kjøtt som har bein i seg. Bein fungerer som en sekundær varmekilde under matlaging. I tillegg hjelper de til med å tilberede kjøttet jevnere ved å absorbere varmen og overføre den til kjøttet.

– Forvarm Bradley Smoker før du legger i kjøttet.

– La røyken sirkulere og slippe ut. Ikke fange all røyken inne i røykeren, ellers vil røyken stagnere. Som et resultat kan det gi nøtter, ost, kjøtt eller hva som er i røykeren et uønsket røykbad.

– Unngå å åpne røykeovnen for ofte. Når du må åpne den, gjør mer enn bare én ting som å sjekke matens temperatur, sjekke eller tilsette vann for å minimere antall ganger du må åpne røykeovnen.

– Bruk et termometer. Den eneste måten å virkelig fortelle om kjøttet ditt er ferdig og klart til servering, er ved å bruke et kjøtttermometer. Ikke la deg lure av "20/20"-synet ditt. De fleste matrøykeoppskrifter vil fortelle deg hvilken temperatur maten din skal nå når den er ferdig.

– Du bør vanligvis vente med å smøre sauser og gni til siste time med matlaging, men dette er ikke en regel. Oppskrifter vil variere.

– Unngå å overrøyke kjøttet ditt. Vanligvis bør du røyke maten i halvparten av tiden det tar å tilberede den. For eksempel, hvis du lager mat i 6 timer, røyk de første 3 timene. Også dette vil variere etter oppskrift og med din egen smakspreferanse.

Det er mange tresorter å velge mellom

– Enkelte tresorter passer bedre med visse typer matvaregrupper. For eksempel Alder, Maple eller vår Pacific Blend passer veldig bra til sjømat. På den annen side passer Hickory og Mesquite godt til rødt kjøtt. Enkelte tresorter kan gi en intens smak av røyk som, hvis den blir overdrevet, kan overvelde retten i stedet for å skape en deilig, treaktig smak.

- Vask hendene! Hvis du er grillmesteren denne helgen, og ønsker å imponere og ikke plage din gode familie og venner, så hold styr på tallerkener, gafler, kniver, tang osv. som har kommet i kontakt med rått kjøtt. Dessuten, vask alltid hendene etter håndtering av det rå kjøttet. Unngå å bruke de samme redskapene du brukte på rått kjøtt til kokt kjøtt. Hold matlagingslokalene rene og bakteriefrie for å unngå matbårne sykdommer.

Forhåpentligvis vil noen av disse anbefalingene spare deg for noe stress gjennom hele raffineringsprosessen! Fremover og oppover matrøykemestere!