Directions to Get Started With Cold Smoking Cheese

Directions to Get Started With Cold Smoking Cheese

Posted on: January 17, 2023Du har kanskje kjøpt røkt ost fra din lokale butikk og lurt på hvordan du kan lage dette vidunderet hjemme. Det virker som en komplisert prosess på papiret, men den gode nyheten er at det kan være enkelt å røyke ost, med riktig utstyr.

Du har kanskje kjøpt røkt ost fra din lokale butikk og lurt på hvordan du kan lage dette vidunderet hjemme. Det virker som en komplisert prosess på papiret, men den gode nyheten er at det kan være enkelt å røyke ost, med riktig utstyr.

Vi vil dele enkle, gjør-det-selv-veiledninger med deg for å hjelpe deg i gang med å kaldrøyke ost. En av nøkkelfaktorene å merke seg når det gjelder å røyke ost er temperaturkontroll. Det er en kritisk faktor, og hvis du mestrer den perfekt, bør du være klar til å påta deg oppgaven.

Velg din ost

Den gode nyheten med kaldrøyking er at du kan bruke omtrent hvilken som helst ost du vil. Du har valget mellom å velge din foretrukne type ost, fra cheddar, parmesan, pepperjack eller mozzarella. Kvaliteten på osten du plukker påvirker imidlertid også resultatet.

Myke oster er også et godt alternativ, men du må være ekstra forsiktig når du håndterer dem. De smelter lett, spesielt hvis temperaturen stiger, noe som kan være en ulempe.

Beste tid å kald røyke

Kaldrøykeost er utelukkende forbeholdt kalde temperaturer, helst om vinteren. Dette er fordi romtemperatur lett påvirker den indre temperaturen i osten.

Men noen ganger kan det hende at cravings ikke lar deg vente til vinteren for å røyke osten. Dette etterlater behovet for å lage enkle improviserte måter som lar deg fortsette å nyte denne velsmakende delikatessen.

Hvis det er tilfelle, anbefaler vi å røyke osten din tidlig om morgenen eller sent på kvelden under de laveste temperaturene på dagen. Du må kanskje også bruke verktøy som forbedrer røykeren din til kun å fungere som et røykkammer (det er derfor det kan være en utfordring med pelletsgrill og andre røykere). Målet her er å bidra til å redusere muligheten for at varme skal snike seg inn i osten.

Vår Bradley Smoker, designet for å tillate utmerket temperaturovervåking, kan være en flott løsning for å holde temperaturen nede med separate varmeelementer for matlaging og røykutvikling, perfekt for osteproduksjon. Hvis du trenger det kaldt hele veien, eller har absolutt kontroll over temperaturen a kaldrøykadaptersett gjør den perfekt, den skiller vedfyringselementet mens den avkjøler røyken

Størrelsen på osten

Størrelsen på osten du røyker påvirker også den generelle kvaliteten på røkeosten din. Du må kutte osten i mindre biter, spesielt hvis du har store biter.

Å kutte osten i mindre biter bidrar til å øke overflatearealet med smak ved å utsette mer av osten for røyken. Dette gjør det også lettere for osten å absorbere mer røyk, og øker konsentrasjonsnivåene.

Hold konstant røyk og temperatur

Å opprettholde en konstant røykstrøm gjennom hele perioden er avgjørende for et presist og deilig resultat. Husk at ost er kjent for å smelte, så du vil ikke øke temperaturen for mye, da det lett kan rote til prosessen.

Vend osten ofte

Kaldrøyking er en måte for osten å absorbere vedens røyk; bare pass på at alle sider av osten er eksponert. Du kan velge å snu osten hvert 30. minutt eller halvveis i røykeprosessen.

I gjennomsnitt kan du røyke osten i 2–3 timer. Røykevarigheten påvirkes også av størrelsen på osten og typen tresmak du bruker. Sterke tresorter har en mer konsentrert røyk som trekker inn i ost raskere.

Hvil røkt ost

Vi anbefaler å la osten hvile etter røyking. Pakk den pent inn, eller vakuumforsegl hvis du kan, og legg den i kjøleskapet i ca 24 timer. Dette gjør at de røykfylte smakene kan sette seg i og myke osten. Det viktigste å merke seg er at smaken forbedres over tid, så jo lenger du lar den sette seg, jo bedre.

Nøkkelen er å la røkeosten få romtemperatur før du spiser den. Det er også lurt å la den puste litt etter en lengre periode med røyking.

Oppbevaring av kald røkt ost

Hvis du har røkt mer enn nok ost til umiddelbar bruk, kan du fryse den ned til senere. Vi anbefaler å vakuumforsegle den for å vare noen dager i kjøleskapet, eller du kan dypfryse den i opptil åtte måneder. Utrolig nok har vakuumforseglet frossenost en tendens til å smake bedre og ha en mer konsentrert smak.

Vanligvis ligger hemmeligheten bak en kaldrøkt ost av høy kvalitet i kombinasjonen av ulike faktorer, fra kvaliteten på osten og tretypen som brukes til nivået av temperaturkontroll.

Vi har noen flere artikler om kaldrøykende ost til deg:
Hvordan velge det beste treet for å røyke ost hjemme
Førstegangs kaldrøyking for nybegynnere

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av din Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.