Directions for Choosing the Best Wood to Smoke Cheese at Home

Veibeskrivelse for Velge det beste treverket å røyke ost hjemme

Posted on: November 26, 2021
Read time: Read Time: 10 minPar tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Det er ingen tvil om at ost er et av de mest populære meieriproduktene. Det er en aromatisk og deilig rett med en kremet smak som får mange til å lengte etter mer. Røkt ost har en unik smak med subtile jordnære, ristede toner, som er en av grunnene til at folk røykte ost. Noen velger å røyke ost for å øke holdbarheten. For å oppnå dette kan det ikke undervurderes å ha god røykeved for prosessen.

Å røyke ost hjemme er relativt enkelt og tilfredsstillende, med forskjellige typer tre lett tilgjengelig. Du må forberede røykeren din med et adaptersett for kald røyk. Dette er et viktig skritt for å generere kald røyk for osten, noe som ellers er umulig med en vanlig matrøyker.

Beste ost for røyking

Før vi diskuterer hvordan du velger det beste veden å røyke, er det viktig å først identifisere den beste osten å røyke. Ideelt sett kan de fleste harde oster lett brukes så lenge de ikke sklir gjennom rutenettet i prosessen. Cheddar og parmesan er gode alternativer for deilige røykeresultater.

Vi anbefaler harde oster som Cheddar, Monterey Jack, Gouda og Parmesan for nybegynnere, da de ikke lett blir overrøykte. Men du må også holde temperaturen under 90 °F for å unngå å smelte osten fullstendig.

Halvmyk ost som Gorgonzola og Provolone er ikke ideelle for røyking da de absorberer røyken raskt, noe som gjør dem vanskelige å plassere på røykeren. De tar heller ikke lang tid å smelte, noe som ødelegger hele prosessen.

Slik får du det beste veden for å røyke osten din

Det som er bra er at det meste av det beste og beste matrøykende treet er lett tilgjengelig i butikken.

Du vil også være oppmerksom på ostens naturlige smaker og gå for den riktige tresorten som best passer til smaken. Dette er essensielt siden det har direkte innflytelse på ostens smak og smak.

Vanligvis informerer ostens smak hvilken tresort du bruker. Fruktved er det beste og sikreste valget for å røyke ost som har en naturlig mild smak. Å bruke frukttre til å røyke osten din kan gi en syrlig, mild og søt smak som passer perfekt sammen med ostens naturlige smaker.

Det finnes en rekke tresmaker du kan velge for røykeprosessen, og vi kommer til å dele litt innsikt for å hjelpe deg med å bestemme deg for den beste å velge.

Epletre

Epleved er et av de beste treslagene for kaldrøykende ost. Den har den høyeste konsentrasjonen av milde smaker, men lar deg likevel nyte ostens naturlige smak. Du kan gå for våre Bradley Smoker Apple Wood Bisquettes, som perfekt vil forsterke ostens naturlige smak med sin milde, fruktige og søte smak. Applewood røkt ost er perfekt til smørbrød og salater.

Maple Wood

Løntre er kanskje et av de mest populære tresortene for å røyke ost, med ulike proteiner som passer perfekt til de fleste ost. Den har en delikat, søt smak som gjennomsyrer osten og gir en søt aroma. Hvis du er usikker på hvor du kan få tak i det, kan du få våre Bradley Smoker Maple Wood Bisquettes som har en ren, deilig smak.

Kirsebærtre

Som frukten i seg selv, bringer kirsebærtre sødme med sin tunge røyk som raskt trekker inn osten. Du kan gå for kirsebærtre hvis du bruker oster som er naturlig milde i smaken. Våre Bradley Smoker Cherry Wood Bisquettes gir også en rosenrød fargetone til det ferdige produktet. Det er en av de unike egenskapene til kirsebærtre som gjør den ideell for estetiske formål.

Hickory Wood

Hickory er det perfekte treet for elskere av en intens aroma siden det har en sterk smak. De fleste bruker hickory-tre til kjøttrøyking, men det er også ideelt for osterøyking. Det er ikke et mildt alternativ som kirsebær, eple og lønn, men hickory-smaken vil ikke overskygge ostens naturlige smaker. Du kan gå for våre Bradley Smoker Hickory Wood Bisquettes.

Eik

Eik regnes som en av de mest allsidige tresmakene på markedet. Den er kjent for sitt gylne belegg og er ideell for de fleste harde oster som cheddar. Dette er fordi det ikke overdøver osten og etterlater ofte ingen ettersmak. Sørg for å sjekke ut våre Bradley Smoker Oak Wood Bisquettes.

I denne videoen røyker Joe fire typer ost, perfekt til smørbrød eller rødvinen din:

Oppskrifter på røkt ost

Har du lyst til å prøve noen oppskrifter på røykeost hjemme? Vi har deg dekket! Sjekk ut våre fantastiske oppskrifter på lenkene nedenfor:
Oppskrift på røkt cheddarost
Kaldrøkt ost i Bradley Smoker
Røkt Proscuitto Brie Ostedip

Røkt ost er et deilig tillegg til ethvert charcuteriebrett eller servert sammen med et glass vin. Vi anbefaler på det sterkeste at alle fans av røkt ost prøver å lage sin egen minst én gang og høste fordelene.

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av din Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker nettsted.