Her på Bradley spør folk oss hele tiden hvor lenge vi skal tilberede forskjellige kjøttstykker. En ting er veldig viktig å vurdere! Når du røyker mat, er røyketiden ikke like viktig som matens temperatur.
Stektheten påvirkes av steketemperatur, kjøtttykkelse, kjøtttype og andre variabler. Derfor er det umulig å fastslå nøyaktig hvor lang tid en 5 lb brisket eller 12 lb hel fugl vil ta for å nå en ønsket indre temperatur. Vel, kanskje i en perfekt verden.
Røyketiden vil variere
Vi laget følgende guide for å gi deg en generell idé om hvor lang tid kjøttet ditt vil ta å tilberede og hva den endelige innvendige temperaturen bør være. Husk at røyketiden kun er et estimat. Den vil variere.
Vi anbefaler på det sterkeste at du følger en oppskrift for å unngå under- eller overrøyking. I tillegg bruker du et digitalt sonde-kjøtttermometer av god kvalitet for å overvåke innvendig kjøtttemperatur.
De oppgitte ferdigtemperaturene representerer sikre indre kjøtttemperaturer. Det kan være lurt å tilberede visse typer kjøtt litt lenger. Et godt eksempel er svinerumpe eller oksebryst. For å øke temperaturen på kjøttet, hvis oppskriften krever det, bør du skyte for 185 F (85 ° C) for en god bryst.
For visse kjøttvarer, som kyllinglår og kalkunlår, er det også lurt å sjekke den indre temperaturen på mer enn ett sted for å sikre at kjøttet er gjennomstekt.
*Mørt er et ord som brukes for å beskrive hvordan ribben er ferdig. Det kan enkelt måles ved å ta tak i hver ende av stativet og dra i motsatte retninger. Hvis kjøttet er "mørt" vil det lett rives i stykker.
Bradley Smoker er et globalt matrøykeselskap som spesialiserer seg på matrøykeprodukter, bisquetter og oppskrifter! Bildene ovenfor er ikke våre egne.