Alle som noen gang har høstet et storvilt, har følt begeistringen ved å oppfylle den drømmen og se tålmodigheten og det harde arbeidet deres lønne seg. Folk utveksler high fives, tar bilder og ingenting annet i verden betyr noe i det øyeblikket.
Så blir spenningen ved drapet avbrutt av en enorm erkjennelse. Hvordan skal du få det kraftige dyret ut av de nådeløse fjellene og inn i beskyttelsen av frysepunktet ditt? Anta at en hetebølge får temperaturen til å stige under jakten. Tenk deg at du har et elgkadaver på hendene i ulveland.
Kjøttkonservering er nøkkelen
Vellykkede jakter krever grundig planlegging, forberedelse og fremfor alt besluttsomhet. En av de viktigste tingene å vurdere er typen terreng du skal jakte i. Bortsett fra det, vurder hvilke metoder du vil bruke for å bevare de hundrevis av kilo storviltkjøtt du nettopp har samlet. Kjøttkonservering er nøkkelen. Hvis du ikke har en plan om å få viltkjøttet fra åkeren til dypfrysen, så hold deg hjemme.
Her er noen gode påminnelser om hvordan du konserverer kjøttet ditt mens du er i felten. De vil hjelpe deg å komme hjem med flere år med uberørt kjøtt som er klart til å gå på grillen eller i Bradley-røykeren.
Hvordan konservere viltkjøtt på åkeren
Før vi kommer inn på det nitty gritty, la oss snakke veldig raskt om skuddplassering. Det er viktig at du treffer vitale verdier, og tar ned det store viltet ditt raskt. Ikke bare vil dette spare deg for mye tid og krefter, men det vil bidra til å bevare den gode smaken og teksturen til kjøttet.
Når et opphisset dyr anstrenger seg i lange perioder før det dør, er melkesyrenivået høyere i kjøttet. Dette gir den en bismak og tekstur. På samme måte vil et tarmskudd forurense kjøttet. Rene drap er nøkkelen.
-
Kul med en gang - Så snart du dreper dyret, finn en måte å redusere temperaturen på kjøttet for å unngå bakterievekst. Du har mindre enn en time til å ta bilder og skikkelig feltkjole ditt drepe. Ellers vil bakterier begynne å formere seg som gale, spesielt på en varm dag. Å finne en kul bekk i nærheten og senke drapet ditt i den i en time vil koste deg mye tid. Hvis det ikke er vann i nærheten, skrinn og stykker av kjøttet og heng dem i litt skygge. Hvis du jakter i 40-70°F vær, er oppgaven med å holde kjøttet kjølig lettere.
-
Hold tørt - Bakterier elsker varme og fuktighet. Etter at du har fått ned temperaturen på kjøttet minst 30 grader eller så, er målet å holde kjøttet tørt. Hvis vann er nødvendig for å avkjøle kjøttet ytterligere, tørk det ned og la det lufttørke.
-
Hold rent - Fluer, fuktighet og sollys er dine verste fiender i felten. I varmt vær, pose kjøtt umiddelbart i et pustende materiale, for eksempel osteduk, for å holde unna skitt og fluer. Syntetiske blandingsposer er en bedre fluesikker løsning, da spyfluer faktisk kan blåse egg gjennom osteklutposer. I kaldt vær, hold skinnet på dyret slik at kjøttet er ueksponert.
Jaktene varierer mye fra sted til sted. Så fremfor alt, planlegg på forhånd slik at du er godt forberedt på arbeidet etter et vellykket drap. Å ta med riktig utstyr for å konservere kjøttet er like viktig som å ta med riflen.
Når naturen kaster deg en kurveball, eller hvis du må spore opp et såret dyr i kilometervis, minn deg selv på at å ha en dypfryser full av velsmakende viltkjøtt vil gjøre hver eneste unse arbeid du legger ned i å bevare kjøttet verdt det!
Hvis du har flere bevaringstips, legg igjen en kommentar!