Kalkun er et veldig allsidig protein. Og, etter min mening, mens en stekt kalkun kan være deilig hvis den behandles riktig, når du røyker en kalkun, kan resultatene overgå selv den fylte og stekte feriefuglen.
Jeg hadde en mulighet i år til å sikre meg en annen kalkun fra en lokal kalkunfarm. Det var en fugl på 16 pund, helt naturlig oppdratt. Jeg så på det som den perfekte muligheten til å røyke litt, og deretter vakuumpakke og fryse ned en rekke stykker – spesielt mye oppskåret kjøtt til smørbrød (se oppskrift nedenfor).
Ingredienser
En rekke hevet, naturlig kalkun
For den tørre saltlaken
Sett sammen en blanding av enten tørre eller friske urter. Husk at tørre urter gir en mer intens smak. Jeg brukte mest friske urter.
Fire kvister fersk rosmarin (strikk nåler fra stilken);
Fire kvister fersk salvie;
10 – 12 kvister fersk vanlig timian
Fire fedd hvitløk, skrellet og hakket
To teskjeer fennikelfrø
En spiseskje sitronskall
En teskje røde pepperflak
En halv kopp kosher salt
To spiseskjeer turbinado sukker (sukker i rå)
Ha alle ingrediensene i bollen til en foodprosessor og kjør til det dannes en pasta.
For røyken
To epler, delt i to
En stor løk kuttet i to, og tre eller fire hele hvitløksfedd
Fire kvister fersk rosmarin
En kopp av din favoritt Bourbon
Whisky Oak Bisquettes
Teknikk
Gni tørr saltlakeblandingen over hele kalkunen - toppen, bunnen og inne i hulrommet.
Avkjøl kalkunen uten lokk i kjøleskapet i 24 timer.
Tretti minutter før du røyker, fjern kalkunen fra kjøleskapet og skyll saltlaken av – ta deg god tid med dette og få saltlaken av fuglen. Bruk kaldt rennende vann.
Tørk kalkunen godt og legg epler, løk og hvitløksfedd inn i hulrommet sammen med rosmarinkvistene.
Gni Bourbon over hele utsiden av kalkunen.
Røyk
Røyk kalkunen på Whisky Oak Bisquettes ved 220 – 225 grader i 6 – 8 timer
Tørk med Bourbon ikke mer enn tre ganger under hele røykeprosessen.
Se etter en indre temperatur på 150 – 160 grader.
Når kalkunen har nådd temperatur og er ferdig, fjerner du den og lar den hvile på et skjærebrett i 15 – 20 minutter.
Fjern frukt og grønnsaker fra hulrommet. Skjær, skjær i skiver og nyt!
Oppskrift på en deilig sandwich
Dette er en deilig sandwich – og en av de viktigste grunnene til at jeg røyker kalkun! Mens du kan eksperimentere med typen ost, blir det bedre med en smøraktig, rik ost.
Ingredienser
En demi - baguette
Trippel krem Brie Cheese
Varm pepper gelé
Ruccola
Oppskåret røkt kalkun
Teknikk
Skjær opp baguetten og fordel Brie på den ene siden av brødet.
Fordel peppergeleen på den andre siden av brødet.
Legg skiver av den røkte kalkunen på toppen av osten.
Legg ruccolaen over kalkunen, lukk smørbrødet og nyt!
Av Philly Foodist