How to Make Beef Jerky: Tips, Tricks & 2 Recipes for your Bradley

Slik lager du Beef Jerky: Tips, triks og 2 oppskrifter for din Bradley

Posted on: January 12, 2023Les vår artikkel om Hvordan lage Beef Jerky: Tips, triks og 2 oppskrifter for din Bradley! Beef Jerky er en av de mest populære oppskriftene som Bradley Smoker-eiere tilbereder. Og i dag deler vi to oppskrifter som du kan velge mellom.

Les vår artikkel om Hvordan lage Beef Jerky: Tips, triks og 2 oppskrifter for din Bradley! Beef Jerky er en av de mest populære oppskriftene som Bradley Smoker-eiere tilbereder. Og i dag deler vi to oppskrifter som du kan velge mellom.

På videoen nedenfor vil vennene våre fra kanalen Armadillo Pepper vise deg hvordan du lager deilig beef jerky i Bradley P10 Professional Smoker.

Deilig Beef Jerky laget i Bradley P10 Professional Smoker

Hvordan lage Beef Jerky: Tips og triks

Bradley Smoker-oppskriften:

De grunnleggende behandlingsinstruksjonene for å lage begge produktene er de samme. Bare krydderet er annerledes. Vi foreslår biff, men du kan bruke hvilket som helst kjøtt. Svinekjøtt, eller kjøtt som kan inneholde trikiner, bør varmes opp til den indre temperaturen til P10 er minst 71 °C (160 °F)

Velg magert kjøtt, for eksempel runde biffbunn eller topprunde, fordi fett kjøtt bearbeidet til rykkvis harskner raskt. Husk at det vil være et vekttap på 40% til 50% når du lager rykk. Ti pund (4,5 kg) rått kjøtt vil bli 5 til 6 pund (2,25 til 2,75 kg) rykkvis.

Følgende rykende krydderformler er ikke ekte marinader, og de er heller ikke ekte saltlake. De er et sted midt i mellom. Likevel fungerer disse kurene veldig bra for jerky, og du kan bruke dem som modeller for å lage utallige andre jerky krydderformler.

Våre krydderingredienser:

Krydder for 5 LBS. (2,25 kg) kjøtt i skiver

 • 3 ss. (45 ml) kjøttkur – enhver smak (Ikke bruk mer enn denne mengden.)
 • 4 ts. (20 ml) ingefærpulver
 • 4 ts. (20 ml) hvitløkspulver
 • 4 ts. (20 ml) pepper, svart
 • 1 ts. (5 ml) flytende honningmarinade
 • 1 1/2 kopp (360 ml) appelsinjuice
 • 6 ss. (90 ml) soyasaus
 • 1/2 kopp (960 ml) kaldt vann

Merk: Hvis kjøttet veier enten mer eller mindre enn 2,25 kg, må mengden kurblanding som påføres være proporsjonal med vekten. For eksempel, hvis vekten av kjøttet er 1,15 kg, må hver ingrediens, inkludert Bradley Cure, kuttes i to.

Tilberedning og krydder

 1. Begynn med kjøttbiter, i stedet for med kjøtt som er kuttet i biffer eller koteletter. (Biffer og koteletter skjæres på tvers av kjøttet. Dette gjør dem uegnet for rykk.)
 2. Avkjøl kjøttet grundig. Kaldt kjøtt er lettere å kutte, og bakterieveksten forsinkes.
 3. Skjær fettet fra kjøttet. Det er umulig å fjerne fettstripene som er marmorert inn i kjøttet, men du bør fjerne alt fett som du enkelt kan fjerne.
 4. Bruk en lang skjærekniv eller en elektrisk kjøttskjærer til å skjære 1/4 tomme (7 mm) tykke strimler. Strimlene skal være 1 til 2 tommer (2,5 til 5 cm) brede. Skjær kjøttet med kornet, ikke på tvers av kornet. Hvis du skjærer kjøttet på tvers av kornet, blir det for skjørt etter at det tørker. Du kan finne ut om du gjorde det riktig ved å trekke i endene av stripen. Hvis det er riktig, vil stripen strekke seg; hvis ikke, vil muskelfibrene skille seg, og stripen rives.
 5. Avkjøl kjøttet igjen mens du tilbereder krydderblandingen.
 6. Umiddelbart etter disse instruksjonene om hvordan du behandler jerky, er det to jerky oppskrifter: California Jerky og Wild West Jerky. Velg og tilbered en av disse krydderblandingene. Rør krydderblandingen godt til alle ingrediensene er oppløst. Avkjøl blandingen godt. Tilsett kjøttstrimlene og rør dem av og til, spesielt de første timene med herding. Avkjøl over natten.
 7. I løpet av morgenen den andre dagen, bruk et dørslag (eller lignende) for å tømme spekevæsken fra kjøttet. Ikke skyll!

Beef jerky i ferd med å forberede på ovn, nærbildevisning

Tørking og røyking av Jerky

 1. Heng stripene, legg dem på røykstativ, eller legg dem i netting-røykekurver. (Trådkurver er å foretrekke; ved å henge strimlene kan mer av produktet bearbeides, men bruken av kurver gjør behandlingen enklere og raskere.) Du trenger ikke et termometer for biff, svinekjøtt eller andre typer kjøtt, hvis du følger de anbefalte høye temperaturene og lange behandlingstidene. Du kan bruke en vanlig røyker med en varmekilde inni. For å lette tørkingen bør røykspjeldet være helt åpent.
 2. Tørk ved 140 °F (60 °C) uten røyk til overflaten er tørr. Dette vil kreve minst en time. Hvis strimlene er på netting, snu dem etter 30 til 45 minutter for å unngå å feste seg.
 3. Øk temperaturen til 160 °F (71 °C), og røyk i 2 eller 3 timer.
 4. Øk temperaturen til 175 °F (80 °C) – for fjærfe, øk temperaturen til 185 °F (85 °C) – og fortsett å tørke uten røyk, til du er ferdig. Dette siste tørke- og koketrinnet vil kreve omtrent tre timer. Når jerkyen er ferdig, vil den være omtrent halvparten av tykkelsen av raw jerkyen, og den vil se ut til å ha mistet omtrent 50 % av vekten. Den rykkete vil ikke knipse når den bøyes, men noen av muskelfibrene vil frynse seg. Hvis jerkyen tørkes til den knepper når den bøyes, får den lengre holdbarhet, men den blir ikke like smakfull. La jerkyen avkjøles til romtemperatur, og frys den enten ned eller avkjøl.

Pro tips: Hvis saltsmaken er for mild, tilsett ca. 1 ts salt til ingredienslisten neste gang du lager dette produktet. Hvis saltsmaken er for sterk, reduser mengden Bradley Cure med ca. 1 teskje.

Tidsstempler

Bonus Pro Tips: Jerky kan holde seg til røykstativene, og når du er klar kan du miste mye av kjøttet. For å unngå det kan du bruke Bradley Smoker magiske matter, plasser den på toppen av stativene dine for en enkel å rengjøre og pinnefri opplevelse.

Her finner du alle detaljene fra videoen:

Skjæring av biff 0:29

Lage Jerky Marinade & Cure 1:46 (Han bruker Mandarin Teriyaki Jerky Cure og krydder) Vi har inkludert vårt eget krydder og instruksjoner ovenfor)

Tørking av biffskivene 4:43

Bradley Professional P10 Smoke Oversikt 5:10

Legge biffskivene i Bradleyen 8:49

Hvordan finne ut når Beef Jerky er klar 11:29

 Beef Jerky smakstest 12:16

Vel der er den, vår artikkel om hvordan du lager beef jerky: tips, triks og 2 oppskrifter for din Bradley. Besøk vår tips og triks-seksjon for mer!

Lykke til med røyking!