Recipes and Tips For a Smokin’ Thanksgiving

Oppskrifter og tips til en Smokin' Thanksgiving

Posted on: January 11, 2023



Thanksgiving er denne uken, og jeg er vert for familien min til middag. Når vi er på vei opp til hytta for Thanksgiving, gleder jeg meg bare til. Mens temperaturen har blitt mye kjøligere i det siste, er det ment å bli en vakker helg.

Thanksgiving er denne uken, og jeg er vert for familien min til middag. Når vi er på vei opp til hytta for Thanksgiving, gleder jeg meg bare til. Mens temperaturen har blitt mye kjøligere i det siste, er det ment å bli en vakker helg.

En hel kalkun eller kalkunbryst, begge fungerer på en Bradley-røyker

Med en Bradley Smoker på hytta er planene å fyre opp og røyke litt av måltidet. Selv om kalkun er et typisk Thanksgiving-måltid, og det er mulig å røyke en hel i en Bradley Smoker, bestemte jeg meg for noe annet.

Mitt valg var for noen benfrie kalkunbryst, i stedet. I tillegg til å være mye raskere å røyke enn en hel kalkun, blir de også veldig bra.

Videre er det mulig å røyke dem ved å bruke samme temperatur og metoder som brukes for kyllingbryst. Men siden kalkunbryst er større enn kyllingbryst, vil det ta litt lengre tid å røyke.

En krydderblanding eller baconwrap?

Å gni en krydderblanding på kalkunbrystet, eller pakke den inn med bacon, fungerer helt fint. I tillegg til å holde kalkunbrystet fuktig, vil bacon tilføre den deilige smaken. Men hvis du ønsker å røyke kalkunbrystet uten bacon, følg ganske enkelt instruksjonene nedenfor og utelater det.

Røkt bacon innpakket kalkunbryst

Ingredienser

Du trenger to benfri kalkunbryst uten skinn og åtte baconskiver, i tillegg til følgende krydder:
En ss paprika, en ts hvitløkspulver, 1/2 ts malt svart pepper, en ts salt og to ss sukker.

Veibeskrivelse

Etter å ha blandet paprika, hvitløkspulver, sort pepper, salt og sukker sammen i en liten bolle, må du gni krydderblandingen over hele kalkunbrystene.

Fire skiver bacon må være nok til å pakke inn hvert kalkunbryst. Etter det er de klare til å gå til røykehyllen.

Still inn røykeren til 250 F, velg dine favoritttrebisquetter – eik, lønn eller hickory fungerer utmerket.

Den ideelle indre temperaturen for kalkun er 165 F. Når du får den, er den klar til bruk.

Og hvis du har den røykeren løpende uansett, kan du like gjerne røyke noen grønnsaker for å fullføre hele Thanksgiving-måltidet på én gang!

Eksempler

4-6 tomater, paprika, løk, aubergine. Du kan krydre dem med tre ss olivenolje, en ts salt og 1/2 ts malt svart pepper.

Veibeskrivelse

Slik tilbereder du grønnsakene:

• Tomater, halvert
• Søt paprika (rød, gul, oransje, grønn), kjernet ut og halvert
• Løk, skrelt og skåret i 1/2 tomme runder
• Zucchini eller aubergine, skåret i 1/2 tomme biter

Med kuttesiden opp, legg grønnsakene på røykstativene. Drypp olje på grønnsakene og dryss salt og pepper på dem.

Til slutt setter du røykeren til 250 F ved å bruke trebisketter etter eget valg. Grønnsakene vil være møre etter 2 1/2 til 3 timers røyking.

Av Steve Cylka