Cleaning Your Food Smoker the Right Way to Avoid Damage

Rengjøring av maten røyker Riktig måte for å unngå skade

Posted on: January 30, 2022
Read time: Read Time: 10 minPar tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Hvis du arrangerer en sammenkomst med venner og familie, kan det være lurt å servere de deiligste biffene som mulig. Du vil gjerne få anerkjennelse fra gjestene dine for å være kveldens pitmaster. Når maten er ferdig og festen er over, finner du deg selv med en skitten, fet matrøyker. Denne situasjonen høres sannsynligvis kjent ut for alle som har brukt en matrøyker før.

Prøvingen som følger er kjedelig og kan ødelegge stemningen etter festen totalt. Vel, ikke lenger! Vi er her med en enkel trinn-for-trinn rengjøringsguide for din Bradley Smoker som kan redde dagen din og gjøre den tungvinte oppgaven enkel.

Fordeler med å rengjøre matrøykeren

Tenk på dette som et lite løft for de late grillelskere som fortsetter å unngå rengjøringsprosessen etter røyking. Ja, en matrøyker er ment å lage mat med intens røyksmak og vil til slutt bli skitten. Dette betyr ikke at det skal være slik. Å ha en knirkende ren matrøyker har flere fordeler.

Forhindre matforgiftning

Rester akkumulert i matrøykeren over tid kan være et ideelt sted for bakterier å avle. Dette vil til slutt spre maten som skal røykes inne i den. Dette kan føre til alvorlige problemer som matforurensning og matforgiftning. En ren matrøyker er den beste måten å nyte røkt mat på den sunne måten.

Øk levetiden til matrøykeren

En ren matrøyker yter mer effektivt enn en skitten. Den krever mindre vedlikehold i det lange løp og varer lenger enn en skitten, fet røyker.

Få den smaken du ønsker

Noen ganger kan deler av røkt mat feste seg til røykerens indre vegger. Dette vil beholde den resterende smaken av den tidligere røkte maten og overføre den til maten som skal røykes neste gang. For å unngå at pølsene med hickorysmak blir til eikesmak, rengjør matrøykeren etter bruk.

Gir en visuell appell

Du kan imponere gjestene dine med en ren matrøyker som også er visuelt tiltalende. De vil vite at de er i ferd med å nyte et måltid fra en topprøyker, og at du tar matlagingen på alvor.

Trinn for å rengjøre Bradley Smoker

Det er tre grunnleggende kategorier av prosessen, som hver har trinn i seg: løsne delene, rengjøre interiøret og deretter rengjøre bisquettebrenneren.

#1. Fjern og rengjør de avtakbare delene

Bradley Smoker kommer med avtakbar mat stativer og et sidepanel. Vannkannen leveres også separat for enkel rengjøring. Du kan ta av hver del for å skrubbe av alt smuss og rengjøre det i såpevann. Hvis du foretrekker det, kan du legge disse delene i oppvaskmaskinen for å rengjøre dem rett opp.

#2. Rengjør bisquettebrenneren

Vår Bradley Bisquettes er sammensatt av tresagflis i jevn tykkelse og brenner i nøyaktig tid for å spre ren røyk. Det beste med å bruke Bradley Bisquettes er at de vaskes før de blir til aske, noe som gjør rengjøringen mye enklere.

#3. Rengjør de indre veggene

Innerveggene til matrøykeren er ofte mørkelagt med røyk, skitt og fett. Det kan også ha deler av røkt mat. Den beste tiden å begynne dette trinnet er når røykeren fortsatt er varm. Rett etter at du er ferdig med å røyke, la røykeren hvile en stund, men ikke la den avkjøles helt. Smuss og fett løsner lettere når røykeren er varm, og gjør det lettere å skrapes av.

#4. Flytt til bunnen

Alt fettet fra den dryppende maten vil samle seg i bunnen av matrøykeren. Selv om det kan bygges opp mye søppel etter bare én røyk, er det faktisk ganske enkelt å rengjøre. Bare bruk en grillskrape og en skrubbebørste med såpevann.

#5. Rengjør tetningene på døren

Bradley Smoker har magnetiske dører for å sikre raskere matlaging og brukersikkerhet. Dørens tetninger og dens indre del kan samle et tykt lag med fett. Røyken tørker den ut, noe som gjør den mer sta å bli fjernet. Rengjøring av disse stedene vil holde døren åpne og lukke jevnt.

#6. Desinfiser matrøykeren

Noen ganger kan det vokse mugg eller larver inne i matrøykeren hvis den blir liggende skitten og ubrukt over lengre tid. Dette er noe såpevann eller en skuresvamp ikke kan håndtere helt. Se på dette som en advarsel! Desinfisering av røykeren er den beste måten å ta vare på dette alvorlige problemet.

For å håndtere dette, plasser en mikrobølgeovnsikker bolle med vann inne i matrøykeren og slå den på til maksimal temperatur i en time. Dette vil brenne formen og drepe maggots. Du kan deretter tørke det ut med såpevann.

#7. Sett sammen og fyr den opp

Endelig er matrøykeren din klar for litt gourmetrøyking. sett sammen alle delene som ble løsnet tidligere og fyr den opp.

Matrøykere vil begynne å miste glansen for hver røyk, noe som er normalt. Selv etter en grundig rengjøring vil du fortsatt ha bruksmerker. Dette viser bare hvilken ekspertrøyker du er i ferd med å bli. Sørg for at hver bruk av Bradley Smoker gir en ren og sunn røykeopplevelse!

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.