Smoked Ribeye Strips and Sweet Pepper Fajitas

Røkt Ribeye Strips og Sweet Pepper Fajitas

Posted on: January 11, 2023



På grunn av Polar Vortex nr. 972 er garasjen min akkurat kald nok til at det gamle kjøleskapet egentlig ikke fungerer, spesielt frysedelen. Derfor har jeg fulgt nøye med på den lille maten jeg hadde der inne, og prøvd å bruke den før den tiner for tredje gang. Og dette bringer meg til denne lille oppskriften på Røkte Ribeye Strips og Sweet Pepper Fajitas jeg laget her om kvelden.

Røkt Ribeye Strips og Sweet Pepper Fajitas

De fleste som følger meg på sosiale medier vet at det tre måneder gamle kjøleskapet mitt på 3000 dollar gikk helt i stykker. Selv etter nesten et halvt dusin reparasjoner. Og takket være det mest ukomplicerede kundeservicesystemet fra LG Electronics, er jeg nå inne i min fjerde uke uten et fungerende kjøleskap og fryser.

Det kunne ikke blitt verre!

Etter den femte reparasjonen og den andre nedsmeltingen som gjorde at bare vanndispenseren i døren virket, berget jeg den lille maten som ikke hadde gått veien for dodofuglen, og stakk den i det gamle kjøleskapet i garasjen.

Du skulle tro alt ville være bra med det, men nei. På grunn av Polar Vortex nr. 972 er garasjen min akkurat kald nok til at det gamle kjøleskapet egentlig ikke fungerer, spesielt frysedelen. Derfor har jeg fulgt nøye med på den lille maten jeg hadde der inne, og prøvd å bruke den før den tiner for tredje gang.

Og dette bringer meg til denne lille oppskriften jeg laget her om kvelden.

_MG_7327

Ostesteak smørbrød

Denne helgen tok mitt LG-kjøleskap sitt permanente dykk for å bli det som nå er en virkelig stor rustfri stål-pynt som sitter på kjøkkenet mitt. Men før jeg visste at det var på vei, hadde jeg besøkt slakteren min. Den bestemte lørdagen hadde han litt tynne skiver ribeye.

Jeg tenkte umiddelbart "Philly cheesesteak sandwicher" og kjøpte to pund av kjøttet, skivet omtrent som tykke skiver bacon.

Jeg klarte å få den fryst da jeg på søndag oppdaget at kjøleskapet var toast igjen. Fredagen etter kom vi imidlertid opp til 40 grader, og varene i garasjefryseren begynte å bli løsnet. Jeg var ikke i ferd med å kaste bort nesten $20 verdt med ribeye, så her er hva jeg kom på:

The Bacon Maven's Smoked Ribeye og Sweet Pepper Fajitas

For røyken

To pund ribeye i tynne skiver
En stang smør
Spisskummen - 2 ts
Chilipulver - 2 ts
Havsalt - en teskje
En liter Ziploc frysepose i plast
Mini søt paprika - 4 kopper

For komfyr og kjøkken

Basmati eller jasminris – 2 kopper ukokt
Havsalt - en teskje
Spisskummen - en teskje
Chilipulver - en teskje
¼ kopp lett olivenolje
To sjenerøse spiseskjeer knust hvitløk
Smør – ¾ pinne

Bruksanvisning

Arbeid med ett kilo kjøtt om gangen, skille skivene, akkurat som du ville gjort et kilo bacon og legg dem i en Ziploc-pose.

Smelt halvparten av smøret og hell det i posen, sammen med halvparten av krydderne.

Masser posen slik at kjøttet blir jevnt dekket med alt, og spre det ut på halvparten av røykeren din.

Gjenta for det andre pundet og fordel det behandlede kjøttet på den andre halvdelen av risten.

Ja, du kan organisere disse pent i rader med flate strimler, men du trenger sannsynligvis to stativer for det. Følgelig vil røyketiden din reduseres.

Min måte: Jeg bruker ett stativ og min ganske uryddige metodikk gir litt mer røyketid. Kjøttet er fortsatt jevnt røkt, men det har fått mer karakter, om du vil, alt rotet sammen slik.

Bare sørg for at kjøttlaget ditt er jevnt fordelt og ordnet slik at alt kjøttet får litt røyk. Du vil ikke ha en kjøttbolle tildekket som aldri kommer til å bli slått av røyken.

Paprika reddet fra ulykken

For de søte paprikaene, vel, de var nok et offer for den store kjøleskapsdebakelen. Det førte til at posen jeg hadde i garasjekjøleskapet hadde vaklet mellom akkurat passe kaldt og å fryse litt for ofte.

De fleste var fortsatt ferske og brukbare, men mye lenger og det flertallet skulle gå veien til sine frostbitte brødre. Jeg gjorde ikke noe med dem, men kuttet stammehodene av.

Etterpå fordelte jeg dem jevnt over den ventilerte bunnplaten på en kyllingkoker med ølboks fra William-Sonoma. Den er omtrent på størrelse med en middels sautépanne, og med små, rullende ting som disse minipepper. Det gjør det problemfritt å få dem inn og ut av røykeren.

Sjelden eller middels godt, smaken var utmerket!

Kjøtt og paprika gikk inn i røykeren med mesquite. Jeg satte den på 235, men 20-gradersdagen holdt den på ca. 225. Jeg dyttet ut litt mer røyk ved timemerket, og kjøttet kom veldig fint.

Jeg lot røykeren gå i to timer, men jeg skulle ha trukket kjøttet på 90 minutter. Litt overdrevet for meg.

Hvis du foretrekker kjøttet ditt middels til middels godt, hadde du vært ganske fornøyd. Jeg foretrekker min mer sjeldne, men jeg svettet ikke noe av dette fordi jeg ikke var ferdig med å sette sammen måltidet.

Sjelden eller middels godt, smaken var utmerket, det er bare et spørsmål om tekstur.

I løpet av den siste halvtimen røykeren var i gang, ble jeg opptatt på kjøkkenet. Start risen i riskokeren, tilsett havsalt, spisskummen og chilipulver til vannet i komfyren. Riskokeren min fungerer ganske fort, men jeg brukte de 15 minuttene den jobbet på å karamellisere hvitløken.

På tide å karamellisere litt hvitløk

I en stor All-Clad saucier, varmet jeg olivenoljen på middels lav, tilsetter hvitløk, når oljen var varm. Med en og annen omrøring, men ingen økning i brennertemperaturen, forvandler denne lave og langsomme tilnærmingen absolutt hvitløk fra sin nesten bitre rå tilstand til noe nøtteaktig og søtt.

Jeg har gjort det ved veldig lave temperaturer og gått opp til 30 minutter for bare et par spiseskjeer hvitløk. Med et så godt resultat kan du smøre det på en god brødskive og aldri vil ha noe annet.

Tortillas, rømme, grønn løk og selvfølgelig en øl som komplement

Rett før jeg dro kjøttet og paprikaen ut av røykeren tok jeg en stor stekepanne og smeltet den halve smørstangen på middels temperatur.

Etter at smøret smeltet tilsatte jeg det røkte kjøttet raskt, mens jeg rørte raskt. Etter å ha redusert varmen la jeg lokket på den.

De neste trinnene:

Kombiner den røkte søte minipepperen og den karamelliserte hvitløken, rør raskt for å belegge, og rør deretter inn mesteparten av den kokte risen.

Jeg lot brenneren være litt mindre enn middels, la lokket på denne pannen også, og lot både paprikaen og kjøttet sette seg litt, ca. 15 minutter eller så med en omrøring av og til.

Til slutt tilsatte jeg risen og paprikaen i kjøttet, rørte for å kombinere, og deretter et lokk igjen i ytterligere 10 minutter, ettersom smakene giftet seg.

En haug med varme tortillaer, litt rømme med grønnløk i skiver og en øl jeg hadde laget kald ved å stikke den i snøen i bakgården – alt jeg trengte for å sette prikken over i-en på denne svært smakfulle middagen.

Til slutt klappet jeg meg selv på skulderen og sa til meg selv: «Kjøleskap? Jeg trenger ikke noe stinkende kjøleskap!"

Av The Bacon Maven