The Smoker’s Toolbox

De Røyker Verktøykasse

Posted on: January 11, 2023



Nesten hver jobb eller håndverk har sitt eget sett med verktøy. En snekker trenger en hammer, firkant, vater, målebånd og sag for å få jobben gjort. En god fotograf bruker forskjellige linser, filtre, triggere, lys og lysmodifikatorer for å få et best mulig bilde.

Nesten hver jobb eller håndverk har sitt eget sett med verktøy. En snekker trenger en hammer, firkant, vater, målebånd og sag for å få jobben gjort. En god fotograf bruker forskjellige linser, filtre, triggere, lys og lysmodifikatorer for å få et best mulig bilde.

Bli seriøs om røyking

Folk som er seriøse når det gjelder røyking og grilling har også en liste over verktøy og utstyr. Disse verktøyene hjelper dem å få mest mulig ut av røykeren.

Noen verktøy går utover de åpenbare, som å ha en røyker og veden. Vi bruker dem til å forbedre det ferdige resultatet av det som røykes. Eller for å gjøre jobben med røyking enklere eller mer praktisk. Her er en liste over noen gode verktøy for nesten enhver røykefanatiker.

Digitalt termometer

Av alt utstyret og tilbehøret der ute for BBQ, er dette etter min mening det viktigste. Ved siden av en røyker og mye ved, er et digitalt kvalitetstermometer det neste essensielle verktøyet for enhver seriøs røyker.

Å bedømme ferdigheten til kjøtt basert på hvor lenge det har vært i røykeren kan gi akseptable resultater. Men her er noe enhver seriøs BBQer vil være enig i. Bruk av et digitalt termometer for å overvåke den interne temperaturen gir konsistente og mer nøyaktige resultater.

Det er to hovedtyper av digitale termometre – øyeblikkelig avlesning og den typen som har en sonde med en lang kabel. De digitale termometrene med øyeblikkelig avlesning er flotte for rask kontroll av temperaturen.

Øyeblikkelig avlest digitalt termometer: Ha alltid et for hånden

Åpne Bradley Smoker-døren og stikk termometeret inn i et kyllingbryst, en pølse eller annet kjøtt du røyker. Dette vil gi deg en umiddelbar avlesning av innvendig temperatur i kjøttet. Enda bedre, ha en av disse øyeblikkelige termometrene i lommen mens du røyker eller griller.

Den andre hendige typen digitalt termometer er den typen som har en sonde med en lang kabel. Disse er ideelle for lange røykeøkter, siden du kan overvåke temperaturen uten å måtte åpne røykedøren.

Bare stikk sonden inn i en svinerumpe, litt hjemmelaget kielbasa, spekemat eller noe annet kjøtt. Før deretter kabelen gjennom røykeventilen på toppen av Bradley.

Termometerbunnen kan hvile på toppen av røykemaskinen slik at du kan se temperaturen på kjøttet mens det ryker bort. Noen digitale termometre lar deg til og med stille inn måltemperaturen. Den piper når den når ønsket temperatur.

Injektor

En kjøttinjektor er en fantastisk måte å injisere marinade, smeltet smør og andre flytende smaksforbedringer i kjøttet.

Mens en fin kryddergnid vil krydre overflaten og trenge inn i litt av kjøttet, lar en injektor deg få litt krydder inn i kjernen av kjøttet. På toppen av det vil injeksjon av marinader og smeltet smør også gi kjøttet et saftigere ferdig resultat.

Å ha røkt svinekjøtt og hele kalkuner med og uten injeksjon av marinader, kan jeg fortelle deg. Det er definitivt en forbedring i både smak og fuktighet i kjøttet.

Ett advarselsord: Hvis du skal kjøpe en kjøttinjektor, få en som er av høy kvalitet. Det finnes en rekke billige modeller på nett som er laget med tynne plastdeler og som kan gå i stykker etter noen få bruk. Min kjøttinjektor er fra www.spitjack.com

BBQ varmehansker

Hver gang du røyker kjøtt eller annen mat, vil det være tider du vil ha noen gode BBQ-hansker. Selv om ovnsvotter vil fungere, liker jeg personlig ikke å bruke de vatterte kjøkkenvottene mine. Normalt får de røykrester på stoffet og krever da vask.

I stedet er et par kvalitets silikonhansker som er varmebestandige et mye bedre valg. Silikonhansker lar deg løfte en røkt svinerumpe av røykestativene, eller ta hjemmelagde røkepølser av krokene. Deretter en rask skylling, og de er alle ryddet opp og klare til bruk igjen.

Bradley Magic Mats

Mens Bradley Smoker-stativene er gode for de fleste matvarene du kan røyke, er de en utfordring for et par ting.

Delikate fileter av fisk kan være en kamp på standardstativene, og til og med kyllingvinger kan også feste seg. Også røyking av mindre matvarer, som nøtter eller mindre reker, krever smarte modifikasjoner slik at de ikke faller gjennom hullene.

De nye Bradley Smokers Magic Mats er perfekte for delikate eller små matvarer. De er begge non-stick og har mye mindre hull. I tillegg til disse fordelene er Magic Mats superenkle å rengjøre og tåler oppvaskmaskin.

Siden jeg har fått disse bruker jeg dem hele tiden.

/ca/product/bradley-smoker-non-stick-silicone-mat-magic-mats/

Svinekjøtt trekkeklør

Hver gang jeg røyker litt svinerumpe for pulled pork, sørger jeg for at jeg røyker en rekke steker. «Kan like gjerne fylle opp røykeren,» sier jeg ofte!

Når de kommer ut av røykeapparatet klare til å "dras", strekker jeg meg alltid etter klørne mine. De gjør trekkingen mye enklere og mye raskere.

Det finnes en rekke forskjellige produkter på markedet og de ser vanligvis ganske like ut og gjør stort sett det samme. De kommer i par, og for å bruke dem, bare ta dem med hendene, slik at du kan se noe ut som X-Men's Wolverine.

Klørne gjør raskt arbeid med svinerumper og er flotte for folk som meg, som lager pulled pork ofte.

Kraftig folie

Dette kan virke som en dum gjenstand å ha i verktøykassen, men jeg opplever at jeg aldri kan få nok folie. Jeg bruker det hele tiden når jeg røyker, da det er supert å pakke inn ribbe, svinerumpe eller annet kjøtt, når de først kommer ut av røyken.

FTC-metoden (Foil-Towel-Cooler) er ideell for røkt brisket eller svinekjøtt. Dette er en fin måte å holde temperaturen på kjøttet i et par timer, om nødvendig. Det er også den perfekte måten å transportere røkt kjøtt på, hvis du skal ta det med til en baklukefest, piknik eller annet arrangement!

Når du kjøper folie, sørg for at den er kraftig. Dessuten er det lengre/bredere utvalget hendig og flott for å pakke inn kjøtt.

Engangs foliebrett

Sammen med folie er engangs foliebrett super hendig for enhver røyker. Sørg for å ha dem på lager. I tillegg er brett ypperlige for å røyke matvarer som ikke fungerer på røykestativer.

Bruk dem til bakte bønner i røykeren, grønnsaker og annen mat. Foliebrett er også en fin måte å holde kjøttet du har røkt på røykstativene. Bare dekk brettet med folie, så er det klart! Nå kan du transportere eller bruke den til å servere på en piknik.

Lommelykt

Enhver seriøs BBQer vet at det er tider når det er nødvendig å gå og sjekke røykeren sent på kvelden. De lange røykene av en svinerumpe eller -bryst kan starte midt på natten, eller fortsette sent på kvelden. En god lommelykt vil hjelpe deg når du sjekker røykeren.

De beste typene lommelykter, etter min mening, er de retningsbestemte med stativ. Du kan sette den ned og peke på røykeren, og ha begge hender for å sjekke kjøttet.