Bradley Smoker har kommet ut med et nytt verktøy for bakgårdskokken og er jeg noen gang spent! Bradleys nye propan BBQ får meg til å henge opp en presenning over Vancouver-terrassen min, og glede meg til å lage mat i regnet. Grilling i regnet, jeg griller i regnet!
Min Bradley BBQ har støpejernsgriller av høy kvalitet og en øvre grillhylle for å holde ting varme eller vekk fra direkte varme. Den har til og med tilleggsfunksjonen til en vedlagt brenner! Som et resultat trenger jeg ikke å hoppe inn og ut av kjøkkenet for å tilberede ris eller varme sausene mine. Denne grillen er egentlig alt jeg trenger for å lage mat. Det er perfekt!
Nå er noen tips for å sikre at grilleventyrene dine blir en suksess:
Alt starter med kvalitetsprodukter
Dette er nøkkelen! Ingen sauser eller teknikker i denne verden kan noen gang gjøre en biff av A-grad til en AAA-klasse, så start med produkter av god kvalitet.
Det er ingen grunn til å bryte banken heller! Gå til din lokale slakter og spør eksperten. De er alltid villige til å dele sin kunnskap og peke deg i riktig retning. Ofte vil slakteren kunne gi deg litt av en avtale, hvis du er fleksibel med det du kjøper.
Min erfaring er at nyskåret, lokalt frittgående kjøtt gir de beste måltidene. Mørhet i kjøtt kommer ikke bare fra dyrets diett, men også stressnivået når det høstes. Derfor er det beste alternativet å kjøpe kjøtt fra en gård i nærheten for å få ferskt og mørt kjøtt. Husk fersk er best.
Vær forberedt og planlegg på forhånd
Få alt du trenger konfigurert før du setter i gang. Ordne alle verktøy, sauser, krydder osv. på et tilgjengelig sted på forhånd. Tenk på hva du trenger. Trenger du ovnsvotter, tang, limbørste, termometer osv...? Hva med en glasur? Eller hva med en tallerken eller et brett å hvile kjøttet på når du er ferdig grillet? Med trening vil dette komme naturlig, men inntil du har kommet inn i din sanne BBQ-rytme, ta deg tid til å planlegge angrepet.
Bruk et termometer for å sjekke kjøtttemperaturen
Ta frem kjøtttermometeret! Det er viktig å sjekke kjøtttemperaturen for å være sikker på at du tilbereder innenfor et trygt temperaturområde, og at sluttresultatet er den steken du ønsker. Med tiden vil du kunne "se" en middels sjelden biff uten å sjekke temperaturen. Imidlertid er hvert kjøttstykke forskjellig, og selv erfarne kokker vil bruke et termometer.
Krydre med tilbakeholdenhet
Misforstå meg rett, jeg elsker smak og jeg elsker krydder. Mat som kan få meg til å svette er min favoritt, og krydderskapet mitt tar opp halvparten av kjøkkenet mitt og spenner over hele verden i smak. Det er imidlertid viktig å huske at smaksbunnen kommer fra kjøttet du bruker. Nykvernet lam har en unik og jordaktig, gressaktig smak, bruk det. Hvitløk, å hvor jeg elsker deg, har en skarp og varm smak. Grønn løk har en frisk og lys smak. Når du kombinerer disse tre ingrediensene, trenger du ikke fylle i kryddersalt eller kajenne eller sennep. Krydre lett og bevisst. Bruk krydder og urter som vil komplimentere proteinbasen din. Tross alt har du så nøye valgt kjøttet ditt for smak og friskhet, så gjør det rettferdighet!
Vær tålmodig og hvil kjøttet
Nå som den utmerkede ribben eller biffen din er klar, dufter deilige lukter og du spytter. Men vær tålmodig. Vente. (Vennligst ikke hat meg!) Pakk proteinet inn i aluminiumsfolie, eller dekk til på annen måte og la det hvile i minst 10 minutter. Denne hvileperioden lar de ytre kantene av kjøttstykket avkjøles litt og absorberer vannet igjen (også kjent som smaken!) som har samlet seg i midten under tilberedning. Når vannet er omfordelt mer jevnt i vevet, vil overflatespenningen fange vannet inne i kjøttet når det kuttes, og holde den smakfulle juicen inne i biffen eller ribbeina til du tar en matbit. Stol på meg, det er verdt ventetiden.
Av Lena Clayton
Medforfatter av Bradley Smoker Cookbook