Wood Flavour Bisquettes Tips & Tricks and much more

Tresmak bisquetter Tips og triks og mye mer

Posted on: January 11, 2023



Så du har fått tak i matrøyking. Når du har venner over til middag, har du sluttet å foretrekke hvert måltid med "Jeg har nettopp kjøpt denne matrøykeren for et par måneder siden" eller "Dette er min første gang med denne oppskriften, så jeg vet ikke om den fungerer ..."

Så du har fått taket på matrøyking. Når du har venner på middag, har du sluttet å innlede hvert måltid med "Jeg kjøpte nettopp denne matrøykeren for et par måneder siden" eller "dette er første gang jeg har denne oppskriften, så jeg vet ikke om den fungerer ..."

Deretter presenterer du stolt røkt matkunst (ja, det er kunst) for familie, venner, naboer, kolleger og alle andre som er i nærheten av dine røkte kreasjoner.

Lag dine egne oppskrifter eller endre eksisterende

Nå er du klar til å begynne å lage dine egne oppskrifter, eller endre eksisterende. Når du begir deg ut på egenhånd, er en av de viktigste avgjørelsene å ta hvilke bisquetter du skal bruke i røykeren din.

Bradley gjør det enkelt for oss med deres brukervennlige bisquetter, som tilbys i et bredt utvalg av tresmaker. Men hvilken Bradley Bisquette tresmak å bruke?

 Her er en brukervennlig tresmaksguide, skreddersydd spesielt for Bradley Smoker-bisketter og matrøykefans!

Bisquette

Smak Mat som fungerer...

Perfekte par

Prøvd, testet og sant

Al

Mild, musky og litt søt

Fisk, sjømat, svinekjøtt og fjærfe

Laks

eple

Mild, lett søt og fruktig

Svinekjøtt og fjærfe

Skinke

kirsebær

Mild-medium, søt og fruktig

Oksekjøtt, lam, fjærfe og ost

Vilt fjærfe som fasan

Hickory

Sterk og rik

Svinekjøtt, storfekjøtt og vilt

Bacon eller Pepperoni

Jim Beam

Sterk, rik og smaksatt med bourbon

Svinekjøtt, storfekjøtt og vilt

Ribb

lønnetre

Mild, søt og jordnær

Sjømat, fisk, svinekjøtt, fjærfe, ost og grønnsaker

Kylling eller skinke

Mesquite

Sterk, litt søt og hjertelig

Biff og vilt

Ribb

Bruk for mindre kutt da mesquite lett kan være overveldende

Eik

Middels sterk og rik

Storfekjøtt, svinekjøtt, kalkun og vilt

Bryst

Eik er flott for den lange røyken, bruk på større kutt

Pacific Blend

Mild og ren

Sjømat, fisk, fjærfe, ost og grønnsaker

Hvit fisk eller sjømat

Pecan

Sterk, søt og smøraktig

Svinekjøtt, fjærfe, storfekjøtt og vilt

Svinekjøttstek eller koteletter

Spesialblanding

Veldig mild

Sjømat, fisk, fjærfe, svinekjøtt, ost og grønnsaker

Enhver rett du vil ha et snev av røyk i og ikke noe mer

Whisky eik

Middels sterk, fyldig og rik

Storfekjøtt, svinekjøtt, kalkun og vilt

Villsvin

Men husk, dette er bare retningslinjer og er veldig fleksible. Eksperimenter bort!

Vurder retten som en helhet, ikke bare proteinet

Det er imidlertid noen ting å huske på. Du må vurdere retten som en helhet, ikke bare proteinet eller grønnsaken du bruker. Hvis du for eksempel planlegger å lage en krydret og saucy kyllingrett, kan det være lurt å øke røyken til et sterkere tre enn det ellers ville blitt foreslått.

Følgelig vil den røykfylte smaken vise seg gjennom krydderne. Ellers, hvis du ønsker å røyke et stort stykke viltkjøtt uten mer krydder fra hverandre for den gamle trofaste salt- og pepperkombinasjonen, bruk et mildere tre. Som et resultat vil de naturlige smakene til kjøttet stå i sentrum.

Personlige preferanser betyr noe

Ha også dine personlige preferanser i bakhodet. Hvis du finner tresorter som mesquite eller hickory overveldende eller bitter, bør du vurdere å bare bruke dem til godt krydret og smakfulle kjøttstykker, som vilt eller storfekjøtt.

Alternativt kan du vurdere å bytte skog halvveis i røykeprosessen for noe mildere. Eller du kan kutte røyketiden ved å gjøre den ferdig i ovnen. Ellers, hvis du er i den andre enden av spekteret, og du liker en kraftig røyksmak, vil tresorter som Alder bare ikke kutte det for noen svinerett for deg. Bare gå for noe sterkere.

 Lykke til med røyking!