Så du har fått taket på matrøyking. Når du har venner på middag, har du sluttet å innlede hvert måltid med "Jeg kjøpte nettopp denne matrøykeren for et par måneder siden" eller "dette er første gang jeg har denne oppskriften, så jeg vet ikke om den fungerer ..."
Deretter presenterer du stolt røkt matkunst (ja, det er kunst) for familie, venner, naboer, kolleger og alle andre som er i nærheten av dine røkte kreasjoner.
Lag dine egne oppskrifter eller endre eksisterende
Nå er du klar til å begynne å lage dine egne oppskrifter, eller endre eksisterende. Når du begir deg ut på egenhånd, er en av de viktigste avgjørelsene å ta hvilke bisquetter du skal bruke i røykeren din.
Bradley gjør det enkelt for oss med deres brukervennlige bisquetter, som tilbys i et bredt utvalg av tresmaker. Men hvilken Bradley Bisquette tresmak å bruke?
Her er en brukervennlig tresmaksguide, skreddersydd spesielt for Bradley Smoker-bisketter og matrøykefans!
Bisquette |
Smak | Mat som fungerer... |
Perfekte par Prøvd, testet og sant |
Al |
Mild, musky og litt søt |
Fisk, sjømat, svinekjøtt og fjærfe |
Laks |
eple |
Mild, lett søt og fruktig |
Svinekjøtt og fjærfe |
Skinke |
kirsebær |
Mild-medium, søt og fruktig |
Oksekjøtt, lam, fjærfe og ost |
Vilt fjærfe som fasan |
Hickory |
Sterk og rik |
Svinekjøtt, storfekjøtt og vilt |
Bacon eller Pepperoni |
Jim Beam |
Sterk, rik og smaksatt med bourbon |
Svinekjøtt, storfekjøtt og vilt |
Ribb |
lønnetre |
Mild, søt og jordnær |
Sjømat, fisk, svinekjøtt, fjærfe, ost og grønnsaker |
Kylling eller skinke |
Mesquite |
Sterk, litt søt og hjertelig |
Biff og vilt |
Ribb Bruk for mindre kutt da mesquite lett kan være overveldende |
Eik |
Middels sterk og rik |
Storfekjøtt, svinekjøtt, kalkun og vilt |
Bryst Eik er flott for den lange røyken, bruk på større kutt |
Pacific Blend |
Mild og ren |
Sjømat, fisk, fjærfe, ost og grønnsaker |
Hvit fisk eller sjømat |
Pecan |
Sterk, søt og smøraktig |
Svinekjøtt, fjærfe, storfekjøtt og vilt |
Svinekjøttstek eller koteletter |
Spesialblanding |
Veldig mild |
Sjømat, fisk, fjærfe, svinekjøtt, ost og grønnsaker |
Enhver rett du vil ha et snev av røyk i og ikke noe mer |
Whisky eik |
Middels sterk, fyldig og rik |
Storfekjøtt, svinekjøtt, kalkun og vilt |
Villsvin |
Men husk, dette er bare retningslinjer og er veldig fleksible. Eksperimenter bort!
Vurder retten som en helhet, ikke bare proteinet
Det er imidlertid noen ting å huske på. Du må vurdere retten som en helhet, ikke bare proteinet eller grønnsaken du bruker. Hvis du for eksempel planlegger å lage en krydret og saucy kyllingrett, kan det være lurt å øke røyken til et sterkere tre enn det ellers ville blitt foreslått.
Følgelig vil den røykfylte smaken vise seg gjennom krydderne. Ellers, hvis du ønsker å røyke et stort stykke viltkjøtt uten mer krydder fra hverandre for den gamle trofaste salt- og pepperkombinasjonen, bruk et mildere tre. Som et resultat vil de naturlige smakene til kjøttet stå i sentrum.
Personlige preferanser betyr noe
Ha også dine personlige preferanser i bakhodet. Hvis du finner tresorter som mesquite eller hickory overveldende eller bitter, bør du vurdere å bare bruke dem til godt krydret og smakfulle kjøttstykker, som vilt eller storfekjøtt.
Alternativt kan du vurdere å bytte skog halvveis i røykeprosessen for noe mildere. Eller du kan kutte røyketiden ved å gjøre den ferdig i ovnen. Ellers, hvis du er i den andre enden av spekteret, og du liker en kraftig røyksmak, vil tresorter som Alder bare ikke kutte det for noen svinerett for deg. Bare gå for noe sterkere.
Lykke til med røyking!