Here's the Best Way to Tenderize Your Smoked Steaks

Here's the Best Way to Tenderize Your Smoked Steaks

Posted on: January 18, 2023There are only a few other pleasures in life that can top the goodness of a juicy, tender steak. Whether enjoying by yourself or having your friends and family over for some tasty steak, you want to make sure that they are the most tender steaks anyone’s ever had.

Det er bare noen få andre gleder i livet som kan toppe godheten til en saftig, mør biff. Enten du koser deg alene eller har venner og familie over for en smakfull biff, vil du være sikker på at de er de møre biffene noen noen gang har hatt. På toppen av alt annet, gjør det bare så mye bedre å ha din egen røyker i hagen din, noe som gjør det til en morsom opplevelse totalt sett.

Men før du dykker inn på kjøkkenet ditt og tar en biff for å kaste i røykeren, er det et par ting du bør vite for å hjelpe deg med å tilberede de møre biffene noensinne.

Velg riktig snitt

Ting er ikke enkelt når det gjelder å velge riktig snitt. Det finnes en rekke forskjellige stykker, alt fra skjørtbiff, stripssteak, indrefilet, porterhouse, klaffbiff og andre. Hvis tilgjengelig, er filet mignon blant de møre stykkene du kan finne, men det finnes andre, så det avhenger av din preferanse.

Marmorering er den andre faktoren du bør vurdere når du kjøper de møre biffene. Marmorering er fettinnholdet i et stykke biff som smelter når du steker det. Den forhindrer at biffen tørker ut samtidig som den tilfører en utrolig, saftig smak.

Marinade på forhånd

Mens mange tror at marinader bidrar til å gi smak (noe de gjør uten tvil), hjelper de også med å mørne biffen din. Alt du trenger å gjøre er å blande marinadeingrediensene i en bolle og deretter senke kjøttet i løsningen.

Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 24 timer. Dette vil gi marinaden god tid til å gjøre biffen helt saftig og mør.

Marinaden bidrar også til å gi kjøttet utrolig smak, ved siden av å gjøre det mørt. Hvis du er usikker, finnes det tusenvis av forskjellige marinadeoppskrifter, alt fra søtt til krydret, så velg det som passer best for deg!

Hold temperaturen lav

Temperatur er en annen avgjørende faktor som påvirker mørheten til biffen din. For varmt, og kjøttet kan tørke ut. I hovedsak tvinger varmen fuktigheten inne i kjøttet til å fordampe, og etterlater det tørt.

For å få de møre resultatene for biffen din, må du holde en lav og konstant temperatur i røykemaskinen. Vanligvis, for de fleste kjøtt, kan dette være alt fra 220 °F (104 °C) til 250 °F (121 °C). Vent til røykeren din har nådd disse temperaturene før du legger til kjøttet.

Mens du lager mat, hold et øye og sørg for at temperaturene holder seg innenfor den anbefalte terskelen.

Vent før du kutter den

Det kan være ganske fristende å kutte biffen umiddelbart etter hvert som den kommer ut av røyken. Saften og aromaen gjør det utrolig vanskelig å vente, men det er best å vente minst 5 minutter før du skjærer den.

Dette er fordi saftene i kjøttet må sette seg og absorberes på nytt. Hvis du skjærer i kjøttet umiddelbart, vil det føre til at saftene flyter ut, og etterlater biffen tørr. Så, for maksimal mørning, la kjøttet stå i romtemperatur i minst 5 minutter før du skjærer i det. Det er verdt ventetiden, og du får en saftig og mør biff.

Andre måter å mørne på

Bortsett fra disse tipsene og triksene, kan du bruke andre metoder for å mørne kjøttet ytterligere. Dette er hvordan:

Kjemiske mørningsmidler: kjemiske mørningsmidler inkluderer salt, pepper, papaya og ananas. Vår preferanse er salt fordi det hjelper til med å bryte ned proteinene og forbedrer tekstur. Slik kan du mørne kjøtt kjemisk:

  • Start med å helle 1/8 kopp kosher salt på en tallerken og spre den utover.
  • Hell deretter 1/8 kopp kosher salt på toppen av biffen.
  • Gni nå saltet forsiktig inn i biffen.
  • Når den er ferdig setter du biffen i kjøleskapet. Regelen er at 1 tomme tykkelse trenger en time i kjøleskapet. Så, avhengig av hvor tykt biffstykket ditt er, er det hvor lenge det går i kjøleskapet.
  • Det er alt! Når den er ferdig, plasser den i røykeovnen og kok!

Sure mørningsmidler: vin, eddik eller sitrus er alle sure mørningsmidler. Disse væskene har høyt syreinnhold og myker opp kjøttmuskelen. De gir også god smak. Slik kan du mørne kjøttet med sure mørningsmidler:

  • Start med å stikke hull i kjøttet med en gaffel.
  • Neste opp, legg den i en tallerken og la den sitte i det du velger av flytende syrlig mørningsmiddel.
  • Du må la kjøttet stå i mørneren i en time eller to før du legger det i røykemaskinen.
  • Det er alt! Når den er ferdig, er den klar til å røykes.

Sjekk ut noen flere biffartikler her:
5 Steak ferdig innvendige temperaturer og tider
Slik bør du være mør biff
Hvordan lage den perfekte New York Strip-steaken

Dette var noen av måtene du kan mørne biffen og ta dens mørhet og saftige smaker til neste nivå. For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.