How to Properly Tenderize Chicken

Hvordan du skal ordentlig Ømme Kylling

Posted on: September 20, 2022Par tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Hvis du leter etter den beste måten å tilberede kyllingen på for å få den saftigheten alle ønsker, er det viktig å mørne den. Ikke bare hindrer det kjøttet i å stivne, men det gir også en bedre smak.

Mør, saftig og smakfull kylling er det ultimate komplimentet for enhver hjemmekokk som elsker å grille. Når du lager mat, er det siste du vil ha tøff, gummiaktig kylling. Det er bare ikke hyggelig å spise. Så hvordan mørner du kylling?

Mørt kjøtt er praksisen med å bryte ned kollagen i muskelfiber for å gjøre kjøttet mer mørt. Her er de beste metodene for å mørne kylling, sammen med noen nyttige tips og triks.

Pound the Bird

Dette er en av de mest effektive metodene for å mørne kylling. Det er enkelt, og du har sannsynligvis allerede alt du trenger på kjøkkenet ditt.

  • Du kan gjøre dette ved å bruke et spesifikt kjøttmørningsverktøy som en hammer med en humpete overflate eller en kjevle. Hammeren er et bedre valg fordi den er spesielt laget for å dunke kjøtt. Du kan bruke andre redskaper som en kjevle, en hammer, en tung stekepanne eller til og med en kasserolle.
  • Dunking fungerer best for benfri kylling. Utbein kutt først før du banker dem. Knuste bein er en skikkelig plage du vil unngå.
  • Dekk kyllingen i plastfolie eller en ziplock-pose før du banker. Dette vil forhindre at biter av kylling flyr over benken din under prosessen og forsegler kyllingens juice. Unngå å bruke et materiale som lett kan rives, som folie eller vokset papir.
  • Unngå å slå kyllingen for hardt, ellers skader du den. Målet her er å få en jevn tykkelse og konsistens, som forbedrer konsistensen på kyllingen. Ta deg tid til å sikre at du får jevn tykkelse før du pakker den ut og tilbereder den.

Det er viktig å merke seg at banket kylling vil koke raskere enn tykkere kyllingstykker. Juster tilberedningstiden deretter for å unngå overkoking, noe som igjen vil etterlate deg et tørt søl.

Mariner den

Marinering av kyllingen har to formål: å tilsette smak og mørne den. Bløtlegg kyllingen i en marinade i minst én time for å få det beste ut av den.

Å holde den i marinaden over natten vil gi deg mye bedre resultater. Sett beholderen med kyllingen og marinaden i kjøleskapet til du skal lage mat.

Melkebaserte marinader

Yoghurt- og kjernemelkbaserte marinader er de beste fordi de inneholder en rekke syrer og enzymer som mørner kjøttet. Du kan pare marinaden med krydder du ønsker for å gjøre kyllingen mer smakfull.

Hvis du velger en yoghurtmarinade, vurder krydderet nøye. Du ønsker å få gratis smaker som ikke vil overskygge hverandre.

  • Noen yoghurtsmaker, som vanilje, kan være usmakelige når de tilberedes. Yoghurt med fruktsmak som sitron og kokos kan gi deg fantastiske resultater når de kombineres med kylling.
  • Vanlig yoghurt med lite fett eller full fett passer godt sammen med de fleste urter som brukes til å tilberede kyllingretter.

Kjernemelk er mildere enn yoghurt og forstyrrer ikke kyllingens smak. Du kan bruke melk og eddik for å tilberede en erstatning hvis du ikke har kjernemelk for hånden.

For å forberede, tilsett en spiseskje hvit eddik i en kopp full av hel- eller lettmelk. Vent til blandingen har krøllet seg før du bruker den på kyllingen.

Andre marinade ideer

Selv om en hjemmelaget marinade er sunnere fordi den ikke har noen kjemiske konserveringsmidler, har du noen ganger ikke tid til å forberede en. Heldigvis kan du velge mellom tusenvis av butikkkjøpte marinader. Her er et par ting å huske:

  • Syrebaserte marinader kan dehydrere kylling og gjøre den tøffere hvis du holder den inne lenge. Bruk eddik og sitronsaft med måte for best resultat.
  • Bruk fruktmarinade med ananas, kiwi eller mango hvis du vil ha veldig myk kylling. Disse ingrediensene vil gi deg en veldig grøtaktig kylling.
  • Brus fungerer som utmerkede marinader. Tilsett en klype salt for enda bedre resultater.

Skyll kyllingen grundig før steking.

Overhold de riktige tilberedningstider og temperaturer

Dårlig timing vil angre alt du gjorde under forberedelsesstadiet. Du vil ende opp med tørr og seig kylling hvis du steker den for mye, og en helsefare hvis du steker den for lite.

Å røyke kyllingen i en profesjonell matrøyker vil hjelpe deg å unngå det. Bare få røykeren til temperaturen som er anbefalt i oppskriften din, og la den gjøre resten av arbeidet i den anbefalte tiden.

Hold et kjøtttermometer i nærheten for å bekrefte innvendig temperatur. Du kan ta kyllingen ut av røykeovnen når den når 165 °F (74 °C).

La kjøttet hvile i noen minutter slik at "bærevarmen" blir ferdig tilberedt og saften kan absorberes på nytt. Dette vil gi deg søt og saftig kylling når du endelig er klar til å servere.

Siste tanker

En feil tilberedt kylling vil ende opp som seig, seig og smakløs – noe ingen vil ha. Du kan til og med kombinere disse tipsene og se hvordan det går. Ville for eksempel en banket og marinert kylling være mer smakfull og saftig? Ha det gøy med å eksperimentere neste gang du har lyst på kylling.

Interessert i å lære mer om kylling? Sjekk ut artiklene vi har laget for deg nedenfor:
Den rette måten å mørne kylling på
Hvordan sommerfugl og spatchcock en kylling
Hva er ikke bra med røkt hel kylling?

Besøk oss på Bradley Food Smoking blogg for flere tips og triks.