Everything You Need to Know About Wood Costs for Food Smoking

Everything You Need to Know About Wood Costs for Food Smoking

Posted on: January 17, 2023Barbeque has a special place among meat lovers because of the intense smoky flavor it imparts. The most important thing about barbeque flavor is the essence that is added by the smoke. Yes, besides the rub and the brine, flavored smoke can make the barbequed steak absolutely delectable.

Barbeque har en spesiell plass blant kjøttelskere på grunn av den intense røyksmaken den gir. Det viktigste med grillsmaken er essensen som tilføres av røyken. Ja, i tillegg til gni og saltlake, kan smaksatt røyk gjøre den grillede biffen helt deilig.

Fra pellets til biter og til og med sagflis, det er ingen mangel på variasjon i tre eller smaker. Når det gjelder smaker, produserer tresorter med fruktig smak som kirsebær, eple, lønn og eik en smaksatt røyk for å forbedre smaken av mat. Denne veiledningen er for å hjelpe deg å forstå kostnadene ved matrøyking og hvordan du kan gjøre det budsjettvennlig.

Før vi går inn i de faktiske kostnadene ved røyking, to detaljer du kan forstå slik at du kan tilberede deilige oppskrifter.

Tre tjener forskjellige formål når det gjelder matrøyking. Det kan være den primære varmekilden, kilden til smak eller begge deler. Her er en artikkel å lære mer om Matrøyking versus å lage mat med tre og hvordan det påvirker deg når du velger en røyker.

Og som nevnt før er det forskjellige tresorter og forskjellige måter å kombinere disse smakene med spesifikke typer mat. Vi forberedte en komplett Wood Pairing Guide med de vanligste frukttypene på markedet.

Vedforbruk etter matrøykertype

For å vite hvor mye veden koster vil vi skissere ved siden av vedforbruket etter driftstime. Det kan være stor forskjell fra en type røyker til en annen, spesielt hvis treverket er varmekilden, eller kun for røykutvikling.

Offset-røykere: Er de vanskeligste å måle kostnadene for ved, da alle kan håndtere brannen på en annen måte. For vårt gjennomsnitt har vi sjekket Aaron Franklins masterclass om matrøyking. Og han sier at for å starte brannen trenger du 8 vedkubber eller omtrent 6,4 pund ved. Og for å fortsette brannvedlikeholdet 2 nye vedkubber i timen.

Kullrøyker: I følge de fleste blogger og fora vi har sjekket for referanse, må du legge til 2 til 3 vedbiter til hver haug med tent trekull. Og ettersom det brenner ned til trekull, må du legge til mer ved minst hver time for å få røyk. Kommer til omtrent 1 pund per time.

Pelletsgrill/røyker: En pelletsgrill vil bruke omtrent 1/2 pund pellets per time på røykinnstillingen og 2 og 1/2 pund på høy. Og forbruket øker med temperaturen opp, og vær oppmerksom på, jo varmere du vil ha, mindre røyk får du.

Elektrisk røyker: Det finnes forskjellige typer elektriske røykere, for de som kjører på pellets følger samme gjennomsnitt som ovenfor. Og de andre vanlige røykerne vil kjøre på flis, du trenger 2 pund flis som kan brenne i ca 3 timer. Men for bedre resultater, siden du ikke vil at bare askesmak skal gå til maten din, må du minst fylle på hver time for å nå dette 0,6 kilo tre i timen.

Elektrisk røyker 2: Nå skal vi snakke om Bradley Smoker som fungerer med bisquettes eller komprimerte sagflisskiver. Med et automatisert system som brenner vedskiven i nøyaktig 20 minutter hver, og genererer ren røyk med nytt ved. Så her har du et forbruk på 0,125 pund ved i timen, ja akkurat det!

Kostnader for ved for matrøyking

Folk bruker timer på å undersøke hvilken type smak som vil utfylle visse kjøtt, mens det virkelige spillet ligger i å forstå hva slags tre som er nødvendig for å få det perfekt røkt. Så la oss ta en titt på kostnadene for disse skogene sammen med teknikkene for optimal bruk. Vi bruker her US Dollar-kostnadene som finnes på Amazon, Walmart og store boksbutikkers nettsteder for å sammenligne pundkostnaden mens du røyker.

Vedstokker: Bør ikke være mer enn 18 tommer lang og er best egnet for store offset kommersielle matrøykere. En eske på 10 pund med tømmerstokker koster omtrent hvor som helst mellom $25 og $30.

($3 per pund)

Trebiter: Bør være opptil 4 tommer og passer for små offset-matrøykere. En boks på 15 til 20 pund med trebiter kan koste rundt $30.

($1,5 per pund)

Treflis: Bør ikke være mer enn en halv tomme i dimensjon og er best egnet for konvensjonelle elektriske matrøykere. En boks på 10 pund med flis kan koste mellom $10 og $30.

($3 per pund)

Tresagflis: Bør være i grov pulverform, vanligvis brukt på håndholdte matrøykere. En 4-kilos boks med sagflis kan koste mellom $5 og $20 avhengig av tresort.

($5 per pund)

Treskiver: Komprimert sagflis (også kjent som bisquettes) er ekstremt bra for moderne elektriske matrøykere. En pakke med disker kan variere fra $13,99 (24 pack/1 pund) til $57,99 (120 pack/5 pund) avhengig av tresort.

($11,59 per pund)

Tre pellets: Komprimert sagflis som ligner formen på småstein eller kyllingfôr. Pellets brukes i røkebokser for mat under rist eller røykgeneratorer. En 20 pund pose med pellets kan koste fra $20 til $40.

($2,00 per pund)

Driftskostnad per time

Nå kan vi komme til kostnadene ved drift per time! Og her er hva vi får:

Offset-røykere: Trenger 1,6 pund per time, koster $3 per pund. Koster $4,80 per time

Kullrøyker: Trenger 1 pund per time, koster $1,5 per pund. Koster $1,50 per time

Pelletsgrill/røyker: Trenger 0,5 lb til 2,5 lb per time, koster $2 per pund. Koster i gjennomsnitt $3 per time

Viktig å nevne gjennomsnittet for denne, da vedforbruket vil variere under kokeprosessen ettersom man ønsker at temperaturen skal være høyere eller lavere, eller om man ønsker mer eller mindre røyk under koking.

Elektrisk røyker: Trenger 0,6 pund per time, koster $3 per pund. Koster $1,8 per time

Bradley Smoker: Trenger 0,125 pund per time, koster $11,59 per pund. Koster $1,44 per time

Nå en tabell for å gjøre det enklere å visualisere:

RØYKERTYPE Vedforbruk Kostnad per pund Kostnad per time
Offset røyker 1,6 lb/time $3,0 per lb $4,8 per time
Kullrøyker 1,0 lb/time $1,5 per lb $1,5 per time
Pelletsgrill/røyker 1,5 lb/time $2,0 per lb $3,0 per time
Elektrisk røyker 0,6 lb/time $3,0 per lb $1,8 per time
Bradley Smoker 0,125 lb/time $11,59 per lb $1,44 per time

Konklusjon

Ikke la deg lure av størrelsen på vedpakken, for en 40lb pose med pellets vil koste deg $3,0 per time med matlaging. Mens en boks med bisquettes eller sagflisskiver med bare 5lb vil koste deg $1,44 per time med matlaging.

Vi håper at denne sammenligningen kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken røyker som vil være best for deg, og levere de beste resultatene. For å hjelpe deg videre med prosessen med å bli en pitmaster har vi laget en gratis e-bok:

Lær tips og triks for grilling, fra å velge den beste grillen og røykemaskinen til de beste kjøttstykkene til å begynne med. Les også pit-mesterens teknikker og hemmeligheter for å nå den perfekte smaken.

+ 20 gratis oppskrifter og paringsskjema for røyking ved!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Last ned gratis e-bok >>