Røkt Harissa Kyllingbryst Oppskrift
Ben-in og hud-på-kylling er uten tvil den beste for røyking. Men noen ganger har du en kresen spisested ved bordet ditt, eller det er ingenting annet i kjøleskapet. Her er en flott løsning: røkt Harissa kyllingbryst som ikke tørker ut!
Ingredients
6 Kyllingbryst, uten ben og skinn
3-4 ss Harissa-pasta (en krydret marokkansk saus, hvis du ikke er en fan av krydder kan du bytte ut med en BBQ-saus også)
For saltlaken:
4 kopper vann
¼ kopp kosher salt
3 ss brunt sukker
2 ss chiliflak
Bradley Flavor Bisquettes – Eik
Preparation
Løs sammen ingrediensene til saltlaken.
Dekk kyllingbrystene i saltlake og sett i kjøleskapet til saltlake i minimum 4 timer. Overnatting er best!
Forvarm røyker med eikeflavorbisketter til 250 °F.
Fjern kyllingen fra saltlake, skyll og tørk.
Slak kylling i Harissa-pasta.
Røyk i 1-2 timer eller til en indre temperatur på 165 °F er nådd. Etter at en time har gått, se på at den indre temperaturen lukker seg og fjern den fra røykeovnen rett før den når 165 °F, og det vil være helt riktig!
Oppskrift av: Lena Clayton