Bradley Røkt rød pepper, tomat og chili Dyppe
Til slutt har vi solskinn og varme, og hvilken bedre måte å sparke av BBQ enn noen deilige fall? For levende farge og smak er denne vanskelig å slå.
Ingredients
3 store røde ramiro paprika
4 store modne tomater
1 rød chili
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, skrelt og knust
saft av ½ sitron
1 ss hakket persille
salt pepper
Preparation
For en mer intens smak, grill paprika og chili før røyking - dette betyr grilling til svart, hvis du ikke griller så hardt som dette vil ikke skallet løsne.
Dessuten, hvis du ikke klarer å dekke helt med plast, vil skinnene, igjen, ikke løsne. Så mye vet jeg av bitter erfaring, og jeg har forklart metoden i detalj nedenfor.
Mens grønnsakene ryker, røykte jeg også litt havsalt for å krydre dette og for senere bruk - oppbevar i en separat, merket krukke.
Metode:
Start Bradley Smoker med bare 2-3 eikebisquetter i stabelen.
Forvarm grillen til varm i mellomtiden. Legg paprika og chili på et stekebrett og grill til skinnet blir svart, snu av og til til hele overflaten er svart og paprikaen faller sammen. Overfør umiddelbart til en plastpose, fest løst og la til den er kjølig nok til å håndtere. Fjern nå skinnet (det vil løsne lett) og del deretter det myke kjøttet for å fjerne frø og kjerne, kast. Etter å ha fjernet skinnet fra chilien på samme måte, kan det være lurt å la frøene, eller i det minste noen av dem, stå for en god varme til retten. Legg kjøttet av chili og paprika i en grunn bolle.
Lag et lite snitt gjennom skinnet på tomatene øverst og nederst. Ha i en bolle og kok opp med kokende vann. Etter 3 minutter, tøm tomatene og skrell vekk skinnet, som nå vil løsne. Skjær hver i to og skyv ut frøene med tommelen, kast. Tilsett tomathalvdelene til den røde paprikaen og chilien, drypp over litt olivenolje og overfør til en hylle i Bradley Smoker. Røyk i opptil en time (jeg røykte min i 30 minutter, men så liker jeg en subtil røyking til min).
Ha røkt pepper, tomater og chili i en liten foodprosessor og tilsett hvitløk, sammen med sitronsaft, salt, pepper og resten av olivenoljen. Bearbeid til en tykk pasta, tilsett deretter hakket persille og sjekk krydderet, juster om nødvendig. Dippen bør få myke i noen timer før servering med varme pitabrød og andre mezze-retter.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now