Røkt Sjømat marinade Oppskrift
Opplev et utbrudd av smaker med denne pirrende oppskriften med saftige kamskjell eller skjellede reker/reker. Kombinasjonen av skiver grønn løk, ingefær, soyasaus, sherry og sukker skaper en munnvannende marinade som tilfører sjømaten med uimotståelig smak. Server den perfekt røkte sjømaten på en seng med skarp strimlet salat, dryppet med den reserverte marinaden for en uforglemmelig kulinarisk glede.
Ingredients
750 G (1 ½ lb) store ferske kamskjell eller avskallede reker/reker
50 ml (1 kopp) skivet grønn løk
125 ml (½ kopp) hver av vegetabilsk olje, soyasaus, tørr sherry
50 ml (¼ kopp) hakket fersk ingefær, eller etter smak
15 ml (1 ss) sukker
Preparation
Kombiner grønn løk, olje, soyasaus, sherry, ingefær og sukker i en keramisk bolle.
Tilsett kamskjell eller skalldyr i blandingen.
Mariner i romtemperatur i opptil 30 minutter.
Tøm, behold marinade.
Legg marinert sjømat på oljede rist.
Pensle sjømat med marinade.
Legg marinade røkt sjømat på en seng av strimlet salat.
Dryss over reservert marinade.
Sett til side en bolle med reservert marinade.