Røkt Hvitløk Scape Pesto
Hvitløksskifer er stilkene til hvitløksplanten, og har en mildere smak enn hvitløk. De er vanligvis grillet eller gjort til en pesto. Denne oppskriften kombinerer både ideer til en røykfylt saus som kan kastes med pasta, spres på smørbrød, brukt som pizzasaus, eller for å pynte en suppe. For en annen variasjon, prøv en annen type nøtter, som pinjekjerner eller cashewnøtter, i stedet for mandler.
Ingredients
1 lb hvitløk scapes
½ kopp mandler
½ kopp parmesanost, revet
1 kopp olivenolje
Saft og skall av 1 sitron
Salt pepper
Preparation
Skjær skapene på langs.
Kaldrøyk skapene med Bradley Smoker Apple Bisquettes i 2 timer (scapene vil ha gulnet litt).
Skjær skapene i 1 tommers biter.
Hakk mandler i små biter i en foodprosessor.
Tilsett hvitløk, parmesanost, ½ kopp olivenolje, sitronsaft og -skall, og puré.
Tilsett sakte gjenværende olivenolje til ønsket konsistens er oppnådd.
Smak til med salt og pepper etter smak.