Røkt Tomatsaus
Enkelt å lage, og massevis av smaker, denne røkt tomatsausen vil være forskjellig fra all tomatsaus du har smakt før.
Ingredients
4 store, modne tomater (jeg brukte heirloom tomater)
3 fedd hvitløk, halvert
¼ hvit løk, i terninger
1 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
Salt pepper
Preparation
Kvarter tomater og legg på et aluminiumsbrett
Røyk tomater i 1,5 time ved 200°F med hickory bisquettes
Varm olivenolje på lav-middels varme i en middels stor kjele
Tilsett hvitløk og løk og fres til det er gjennomsiktig
Tilsett røkte tomater i kasserollen og la det småkoke på lav varme i 1 time, eller til det er tilstrekkelig redusert. Rør med jevne mellomrom for å forhindre at sausen fester seg til bunnen av pannen
Tilsett balsamicoeddik og salt og pepper etter smak
Jeg foretrekker min tomatsaus med mer tekstur, men hvis du foretrekker en jevnere saus, puré sausen i en blender eller med en stavmikser til ønsket tekstur