Bradley røykte Butternut squash & fetaost Salat
OK, så vi har hatt den store kjøttfesten, på tide å lyse opp - og denne varme vintersalaten med røkt butternut squash og fetaost er bare jobben
Ingredients
serverer 4
terninger, røkt butternut squash (se ovenfor)
olivenolje til steking
150 g røkt fetaost
50g ville rakettblader
50 g ristede blandede frø
2 ss lett olivenolje
2 ts balsamicoeddik
salt pepper
Preparation
1 Forvarm ovnen til 220°C
Kast terninger, røkt squash i nok olivenolje til å dekke den lett og krydre rikelig med salt og pepper. Fordel over et stekebrett og overfør til ovnen for å steke i 20 minutter, eller til det er farget og er mørt når du prøver med spissen av en liten, skarp kniv.
2 Ta ut av ovnen og sleng terningene i en stor bolle sammen med den lyse olivenoljen og balsamicoen for å kle den. Tilsett rucolabladene og vend kort med fingrene. Del mellom 4 plater. Smuldre biter av røkt feta over squashen og strø over ristede frø. Server umiddelbart med varmt, sprø brød.
Røyking av squash og fetaost
Først lagde jeg en middels butternut squash ved å skrelle, halvere, fjerne frø og fibre (ved å øse med en skje), og deretter kutte i terninger på 2 cm. Jeg lot fetaen ligge i en blokk, men klappet den tørr med kjøkkenhåndkle.
Hvor røykfylt du vil at osten og squashen skal være, er helt opp til deg, jeg ønsket en lett røykfylt og gjorde dette ved å legge alt på et brett i Bradley Smoker og kaldrøyke dem med kirsebærbisquetter i 40 minutter. Test smaken ved å bryte av en liten ostebit og la stå lenger hvis du vil at smaken skal være mer uttalt.
Røkt Butternut Squash & Feta salat
Jeg serverer den røkte butternut squashen varm, og hvis du rister frøene selv, kan du legge dem på tallerkenen direkte fra gryten også. De blandede frøene tilfører en herlig nøtteaktig crunch til salaten - men du kan også ha lyst til å legge til sprø bacon-lardon også!