Røkt Cheddarost Oppskrift
Bruk denne røkt osteoppskriften på cheddarost, eller erstatte andre harde oster, som Gouda, edam eller havarti. Den ferdige røkt osten er deilig på burgere, smørbrød, supper, pasta og pizza.
Ingredients
2 Lb cheddarost
5-8 Bradley Smoker Bisquettes
Preparation
Skjær osten slik at bitene er ca 2 tommer x 2 tommer x 1 tommer.
Hvis mulig, koble til kaldrøykadapteren til Bradley Smoker.
Still inn røykeren slik at temperaturen holder seg under 90°F, ved å bruke Bradley Smoker Apple eller Cherry Bisquettes. Hvis temperaturen blir høyere enn det, åpne døren for å frigjøre varme fra røykeren.
Legg ost på en magisk matte som hviler på en røykstativ. Hold osten ca 1 tomme fra hverandre.
Røyk osten i 1½-2½ time. Jo lenger osten ryker, jo dypere røyksmak vil cheddarosten ha.
Etter røyking legger du osten i fryseposer eller pakk inn i plastfolie. Sett i kjøleskapet i ca. 2 uker før du spiser, la osten myke og røyken diffundere gjennom osten.
Av Steve Cylka
kirsebær
Tre
Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.
Shop Now