Smoked Candied Almond Recipe

Røkt Kandisert mandel OppskriftFor å tilberede denne røkt kandiserte mandeloppskriften, har jeg brukt kanel, men du kan bruke hvilke krydder du liker. For de siste par partiene har jeg brukt oppskriften nedenfor. Jeg tror den opprinnelige oppskriften kom fra Serious Eats. Jeg lagde også disse siste julen, og brukte cashewnøtter. Folk kunne ikke få nok av dem.

Når det gjelder saltlinje, bare saltlake mandler. De andre nøttene ser ut til å ha nok oljer til å forhindre at de tørker ut.

Ingredients

½ Kopp mørk brunt sukker

2 ts kosher salt

1 ts røkt paprika (vanlig paprika eller ungarsk paprika, hvis du bruker røkte mandler)

½ Ts kajennepepper

½ ts Old Bay krydder

½ ts nykvernet sort pepper

1 stor eggehvite

4 kopper rå mandler med skinn (ca. 1¼ pund)

Preparation

Forvarm ovnen til 300 °F, plasser risten i midtposisjon, og smør en bakeplate med kanter med olje eller nonstick-spray. I en middels bolle, rør sammen sukker, salt, paprika, cayenne, Old Bay og sort pepper.

Pisk eggehviten lett i en stor bolle til den blir litt skummende. Rør inn krydret sukker til det blir en jevn røre (den begynner å se tørr ut, men vil løsne mens du rører).

Brett inn mandler til de er jevnt dekket. Fordel glaserte mandler i et enkelt jevnt lag på den forberedte bakeplaten og stek til nøttene er lett ristet, ca. 25 minutter. Nøttene vil fortsatt være klissete, men vil stivne når de avkjøles.

La nøttene avkjøles med noen få minutters mellomrom for å unngå å sette seg fast – men ikke begynn å røre for tidlig. Når den er avkjølt, bryt opp eventuelle gjenværende klumper og server. Nøtter kan oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil 1 uke.

Når det gjelder saltlake, saltlaker jeg kun mandler, de andre nøttene ser ut til å ha nok oljer til at de ikke tørker ut.