Røkt Cheddar og skinke Ostesmørbrød
Røkt ost i seg selv er en populær bit, men ikke mange vet hvordan de skal kombinere den i en tallerken, så det tilfører det lite ekstra til noe så enkelt som en grillet sandwich. Prøv ut vår røkt cheddar og skinke grillet sandwich -oppskrift, så finner du deg selv å røyke opp litt cheddar hver helg!
Ingredients
2 pund cheddarost
2 skiver rugbrød
4 skiver skinke
1/3 kopp revet røkt cheddarost
2 ss smør, myknet
1 ss dijonsennep
Preparation
Røkt cheddar:
Skjær osten slik at bitene er ca 2" x 2" x 1"
Hvis mulig, koble til kaldrøykadapteren til Bradley Smoker.
Still inn røykeren slik at temperaturen holder seg under 90 F, bruk Bradley-eple- eller Bradley-kirsebærtrebisquetter.
Legg ost på en magisk matte som hviler på en røykstativ. Hold osten ca 1 tomme fra hverandre.
Røyk osten i 1 1/2 – 2 1/2 time. Jo lenger osten ryker, jo dypere røyksmak vil cheddarosten ha.
Etter røyking, legg osten i ziptop-poser eller pakk inn i plastfolie. Sett i kjøleskapet i ca 2 uker før du spiser.
Røkt grillet sandwich:
Fordel smør på den ene siden av hver skive rugbrød og fordel dijonsennep på den andre siden.
Lag smørbrødet med skinken og osten i brødskivene med smøret ut.
Grill smørbrødet på en panne eller takke til den er gyldenbrun og osten renner ut.
Serveres varm.
Av Steve Cylka
eple
Tre
En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.
Shop Now