Røkt ostete Ham og brokkoli Pastabakeoppskrift
For å lage denne røkt ostete skinke og brokkoli -pasta -bakeoppskriften, kan du bruke hvilken som helst tørr pasta, som Rotini, Fusilli, Penne, etc. Men en ting du ikke kan gjøre er å gå på akkord med osten. Bruk bare røkt cheddarost og røkt Gouda -ost.
Ingredients
500 g eller ca 1 pund tørr pasta (rotini, fusili, penne, etc.)
¼ kopp smør
¼ kopp mel
2 kopper melk
1 ts salt
½ ts malt svart pepper
1½ kopper revet røkt cheddarost
1 kopp revet røkt Gouda ost
3 kopper hakket brokkoli, kokt
2 kopper kokt skinke, i terninger
Preparation
Kok pastaen etter instruksjonene på pakken. Tøm, skyll og sett til side.
I en kjele, på middels varme, smelt ¼ kopp smør. Visp inn melet til det er glatt. Dette skaper en roux. Fortsett å visp i et minutt.
Mens du visper, hell sakte i melken. Når den er jevn, tilsett 1 kopp røkt cheddarost og 1 kopp røkt Gouda-ost. Rør til det er glatt.
I en stor bolle blander du pasta, ostesaus, kokt brokkoli og skinke i terninger til alle nudlene er dekket av litt saus og skinken og brokkolien er jevnt fordelt. Fordel blandingen i en ildfast form.
Dryss den resterende ½ koppen røkt cheddarost på toppen.
Stek i ovnen satt til 350°F i 30 minutter.
Oppskrift av: Steve Cylka