Bowl of soup with smoked Gouda

Fransk løksuppe med røkt Gouda Oppskrift



Røkt Gouda -ost fungerer bra med de sterke smakene i denne klassiske franske suppen. Et flott forslag til de kalde vinterdagene. Og den er klar på en time, hvis du allerede har den røkt osten.

Ingredients

¼ Kopp smør

5 store løk - skrelt og i tynne skiver

2 ss mel

 Kopp hvitvin

8 kopper oksebuljong

Salt og pepper etter smak

Fransk baguette skåret i 1 tommers skiver

1  kopper røkt Gouda ost, revet

Preparation

Smelt smør i en stor kjele på middels lav varme. Tilsett løken og stek på lav til den er brun og karamellisert. Rør ofte. Dette kan ta alt fra 40-60 minutter. Om nødvendig, tilsett litt vann i pannen for å unngå at løken brenner seg.

Rør inn melet og kok ytterligere noen minutter.

Pisk inn vin og buljong gradvis. Kok opp og la det småkoke. La suppen koke i ytterligere 30 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Forvarm ovnen til 375°F.

Hell suppen i 6-8 ovnssikre boller, og la det være nok plass til brødskiver.

Legg en skive baguette på toppen av hver skål med suppe. Dryss revet røkt gouda på toppen av baguettene jevnt mellom bollene.

Sett suppebollene på en stor stekeplate og sett bakeplaten forsiktig inn i ovnen. Stek til osten er smeltet og boblende.

Server umiddelbart.

Av Steve Cylka