Cured & Smoked Egg Yolks

Herdet & Røkt eggeplommer

Dan Shahin

Smoked and salt cured egg yolk is an incredible umami rich seasoning. A little like hard cheese. And in fact, you can use it anywhere that you might use Parmesan. Simply grate the firm yolk directly over pasta, soups, steak or salads. It will reward you with feather-light shavings that add buttery richness, smoky depth, and wonderfully amplified 'egg' flavour.

Ingredients

12 eggeplommer (eller så mange du vil)

Mye salt

Eventuelle urter, krydder eller rubs (etter smak)

Preparation

Metode:

Fyll nesten halvveis med salt i et fat som ikke er etsende, for eksempel et glass eller Pyrex-brett som brukes til steker osv. Rist brettet forsiktig for å flate ut saltet.

Lag jevnt fordelte innrykk i saltet med et egg.

Over en stor bolle, skille forsiktig hver eggehvite fra eggeplommen. Hell forsiktig eggeplommene, en om gangen, i hver enkelt fordypning laget i saltbrettet.

Når brettet er fullt, dekk forsiktig med mer salt til alle eggeplommene er dekket. Legg et lokk eller plastdeksel over brettet og gi plass i kjøleskapet slik at det kan herde i minimum 5, eller opptil 7 dager.

Ta brettet ut av kjøleskapet og grav plommene forsiktig ut, legg dem på en tallerken eller i en middels stor bolle. Deretter må du skylle dem i kaldt vann.

Tørk og legg på stativet (de magiske mattene ville være nyttige her) og legg eggeplommene i røykeovnen ved 60 grader Celsius i 4 timer med ditt valg av bisquettes. Lønn eller Al ville gjøre seg fint.

Sjekk en av eggeplommene etter 4-timersmerket, og sørg bare for at midten er vanskelig å ta på. Hvis det er det, er de ferdige. Hvis ikke, sett dem tilbake i Smoker og sjekk hver halvtime eller så til de er ferdige.

Når avkjølt, legg i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i 3 måneder. De røkte og saltherdede eggeplommene er et flott tillegg til suppe, salat, pasta, biff, eller hvor som helst du kan bruke en hard ost.

Bare riv dem på fatet ditt!

lønnetre
Tre

Maple Bisquettes for Bradley Smokers

Med en mildt røykfylt, søt og subtil smak, er Maple Bisquettes perfekt for å røyke kalkuner og forsterke smaken til fjærfe og vilt.

Shop Now