Kaldrøkt Devilled egg
Røkte djevelegg er en spektakulær vri på en gammel klassiker.
Ingredients
4 ss majones
1 ½ teskje engelsk sennep
¼ teskje chilipulver (eller paprika)
3 dråper tabascosaus
2 ss ekstra virgin olivenolje
2 ss nykokt vann
1 ts havsaltflak (etter smak)
2 ts finhakket gressløk
12 store egg
Preparation
Metode:
Kok opp en stor gryte med vann, en som er stor nok til å holde 12 egg på sidene, og når de koker, senk eggene forsiktig ned i vannet ett etter ett. Kok opp igjen, og still deretter en timer på 10 minutter.
Forbered et isbad for eggene. Hvis du ikke har is, setter du bare gryten under kaldt rennende vann umiddelbart etter at de er kokt. La eggene avkjøles helt. Skrell deretter eggene forsiktig og bruk et papirhåndkle til å tørke dem. Hvis de er våte, vil ikke fargen fra røyken feste seg jevnt til eggene.
Forbered din Smoker for bruk med Cold Smoke Adapter og velg dine Bisquettes, (vi brukte Chilli Cumin.) Legg nå eggene i røykeovnen i 2-4 timer, avhengig av hvor røykfylt du vil at de skal være.
Når de har røyket ferdig, skjærer du dem i to, på langs. Bruk fingrene og fjern plommene forsiktig og legg dem i en bolle. Velg de vakreste eggehvitehalvdelene dine og legg dem på et serveringsfat, klare til påfylling. Du trenger mer eggeplomme enn hvite hvis du vil at de skal fylles over kanten, så ikke bekymre deg for å spise på de mindre enn perfekte hvitene mens du venter på det endelige produktet!
Tilsett majonesen, den engelske sennep, salt og paprika og noen dråper tabasco i bollen med kokte eggeplommer. Rør godt og mos med en gaffel. Hvis du har en stavmikser, gi den en blitz. Tilsett oljen og blend igjen til den blir tykk og jevn i konsistensen. Det kan være lurt å smake på det på dette tidspunktet og tilsette mer krydder det måtte trenge. Fortsett sakte, legg til litt om gangen og smak etter hvert.
Hvis du har en sprøytepose, passer det var en stjernedyse, men i en klemme, vil en Ziplock-pose gjøre. Hell i blandingen, pakk den helt ned til bunnen av posen. Fyll nå de uthulede eggehvitene med eggeplommeblandingen i sprøyteposen.
Dryss over en lett dryss av chilipulver (eller paprika) og pynt med gressløk.
Server umiddelbart.
Chili spisskummen
Blanding
Chili spisskummen bisquettes gir en varm røykaktig smak med et lite kick til maten. Passer godt med biff, svinekjøtt, fjærfe og grønnsaker.
Shop Now