Chinese Tea-Stained Smoked Eggs

Kinesisk te-farget Røkt egg

Dan Shahin

Kinesiske tefargede røkte egg har estetiske og gastronomiske egenskaper som jevner ut vinterens taggete kanter.

Ingredients

6 ss mørk soyasaus

2 laurbærblader

1 teskje Sichuan pepperkorn

1 hel stjerneanis

2 små kanelstenger

2 ts sukker

1 teskje salt

2 svarte teposer (eller 2 ss løsblad)

2 ½ kopper vann

Preparation

Metode:

Kok opp en stor kjele med vann og senk 6 egg forsiktig ned i det kokende vannet med en hullsleiv. Still inn en tidtaker for eggene. 6 ½ minutter for bløtkokt, 8 ½ minutt for medium eller 10 minutter for hardt kokt. Fjernes deretter fra varmen.

Legg eggene i et isbad eller kjør kaldt vann fra springen til de er helt avkjølte.

Hvis du vil lage en marmoreffektflekk, knekker du forsiktig eggeskallet rundt med baksiden av en teskje. Du vil ikke sprekke så hardt at det skaper en bulk eller føre til at skallet kommer helt bort fra egget.

Et annet alternativ er å fjerne eggeskallene. Dette vil smake det samme, men det generelle utseendet til eggene vil være mørkt i motsetning til marmorert

Enten du har latt skjellene være av eller på, legg eggene på en rist og klargjør røykeren din for kaldrøyking. Du kan bruke hvilken som helst smak Bisquette du velger. Se smaksguide her. Røyk i 2-3 timer.

Tilbered marinaden mens eggene ryker. Bland alle ingrediensene sammen i en kjele og kok opp. Når det koker, senk varmen til å småkoke i 10 minutter. Fjern teposene, eller hvis du bruker løs te, bruk en sil for å skille dem. La det avkjøles helt.

Når eggene har røkt ferdig, legg dem i en krukke med marinaden og la stå i 24-48 timer. Selv om eddik er et konserveringsmiddel, anbefaler vi å oppbevare glasset i kjøleskapet.

Nyt!