Røkt Bananbrød med hakkede pekannøtter og sjokolade chips oppskrift
Sunn, deilig, rask og enkel å lage. Denne oppskriften gir deg en flott mulighet til å bruke de modne bananene ingen vil spise lenger.
Ingredients
5 modne bananer
2 kopper universalmel
1 ts natron
¼ ts salt
½ kopp olje
¾ kopp brunt sukker
2 egg, pisket
⅔ Kopp pecan eller valnøttbiter
⅔ Kopp sjokoladebiter
Bradley Flavor Bisquettes – Aler, Eple eller Kirsebær
Preparation
Med skinnet fortsatt på bananene, skjær dem i skiver på langs. Plasser bananhalvdelene med skinnsiden ned på Bradley Smoker-stativene.
Sett røykeovnen til 250°F med milde trebisquetter som or, eple eller kirsebær.
Røyk bananhalvdelene i 30 minutter. Fjern fra røyker og avkjøl til romtemperatur. Fjern skinnet fra bananene og mos dem med en gaffel.
Forvarm ovnen til 350°F.
Smør en brødform, rist deretter 1 ss mel rundt brødformen for å dekke fettet med mel.
Sikt mel, natron og salt i en bolle. Sette til side.
Pisk de resterende ingrediensene til de er godt blandet. Brett mel (og valgfrie nøtter/sjokoladebiter) inn i den våte blandingen til melet er akkurat fuktig (ikke bland med mikser ellers kan brødet bli for tett).
Hell i brødform og stek i 65-75 minutter eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut.
Avkjøl på rist.
Oppskrift av: Steve Cylka