sliced banana bread

Røkt Bananbrød med hakkede pekannøtter og sjokolade chips oppskrift



Sunn, deilig, rask og enkel å lage. Denne oppskriften gir deg en flott mulighet til å bruke de modne bananene ingen vil spise lenger.

Ingredients

5 modne bananer

2 kopper universalmel

1 ts natron

¼ ts salt

½ kopp olje

¾ kopp brunt sukker

2 egg, pisket

⅔ Kopp pecan eller valnøttbiter

⅔ Kopp sjokoladebiter

Bradley Flavor Bisquettes – Aler, Eple eller Kirsebær

Preparation

Med skinnet fortsatt på bananene, skjær dem i skiver på langs. Plasser bananhalvdelene med skinnsiden ned på Bradley Smoker-stativene.

Sett røykeovnen til 250°F med milde trebisquetter som or, eple eller kirsebær.

Røyk bananhalvdelene i 30 minutter. Fjern fra røyker og avkjøl til romtemperatur. Fjern skinnet fra bananene og mos dem med en gaffel.

Forvarm ovnen til 350°F.

Smør en brødform, rist deretter 1 ss mel rundt brødformen for å dekke fettet med mel.

Sikt mel, natron og salt i en bolle. Sette til side.

Pisk de resterende ingrediensene til de er godt blandet. Brett mel (og valgfrie nøtter/sjokoladebiter) inn i den våte blandingen til melet er akkurat fuktig (ikke bland med mikser ellers kan brødet bli for tett).

Hell i brødform og stek i 65-75 minutter eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut.

Avkjøl på rist.

Oppskrift av: Steve Cylka