Smoked sausage and shrimp gumbo

Røkt Pølse og reker Gumbo -oppskrift



Denne oppskriften lager en krydret sjømatmiddag fullpakket med smak fra den røkt pølse. Server over ris.

Ingredients

½ Kopp olje

½ Kopp mel

1 løk - i terninger

1 grønn pepper - kjernet ut og i terninger

3 stangselleri - i terninger

4 fedd hvitløk - finhakket

1½ pund røkt pølse - i skiver

2 kopper okra i skiver

8-10 kopper biffbuljong (kylling, grønnsaksbuljong eller sjømatbuljong fungerer også fint)

1 boks (28 oz) tomater i terninger

1 ss salt

2 ts malt svart pepper

½ Ts kajennepepper

½ Ts kvernet hvit pepper

1 ts tørket timian

1 pund reker - skrellet og deveined

Kokt ris

Preparation

Lag en middels mørk roux med olje og mel. Tilsett oljen i en kjele og varm opp på middels/lav varme. Visp inn melet, litt om gangen og kok under konstant visp til rouxen blir jevn uten klumper. Fortsett å koke, rør hele tiden med en tresleiv til rouxen får en hasselnøttbrun farge.

Rør inn løk, pepper og selleri og stek på middels høy varme i 5-7 minutter.

Tilsett røkt pølse og okra. Kok, rør ofte, i ytterligere 8-10 minutter.

Tilsett buljong, tomater og krydder. Kok opp og senk deretter varmen til en koking. La gumboen koke veldig lavt i ca 1 - 2 timer

20-30 minutter før servering, rør inn rekene.

Hell gumboen i en bolle og topp eller rør inn et par skjeer ris.