Røkt Pølse og reker Gumbo -oppskrift
Denne oppskriften lager en krydret sjømatmiddag fullpakket med smak fra den røkt pølse. Server over ris.
Ingredients
½ Kopp olje
½ Kopp mel
1 løk - i terninger
1 grønn pepper - kjernet ut og i terninger
3 stangselleri - i terninger
4 fedd hvitløk - finhakket
1½ pund røkt pølse - i skiver
2 kopper okra i skiver
8-10 kopper biffbuljong (kylling, grønnsaksbuljong eller sjømatbuljong fungerer også fint)
1 boks (28 oz) tomater i terninger
1 ss salt
2 ts malt svart pepper
½ Ts kajennepepper
½ Ts kvernet hvit pepper
1 ts tørket timian
1 pund reker - skrellet og deveined
Kokt ris
Preparation
Lag en middels mørk roux med olje og mel. Tilsett oljen i en kjele og varm opp på middels/lav varme. Visp inn melet, litt om gangen og kok under konstant visp til rouxen blir jevn uten klumper. Fortsett å koke, rør hele tiden med en tresleiv til rouxen får en hasselnøttbrun farge.
Rør inn løk, pepper og selleri og stek på middels høy varme i 5-7 minutter.
Tilsett røkt pølse og okra. Kok, rør ofte, i ytterligere 8-10 minutter.
Tilsett buljong, tomater og krydder. Kok opp og senk deretter varmen til en koking. La gumboen koke veldig lavt i ca 1 - 2 timer
20-30 minutter før servering, rør inn rekene.
Hell gumboen i en bolle og topp eller rør inn et par skjeer ris.