Smoked Soy Marinated Eggs Recipe
To prepare this Smoked Soy Marinated Eggs Recipe, I only cold smoke one of the items, such as only the eggs. As a result, the smoke from that one item will infuse into the pickling solution. Besides, it will add a smokey flavor to everything. If you smoke all of the ingredients, you may find the smoke flavor overwhelming. I smoke my eggs for two hours using pecan. Use 1 hour 20 minutes of hickory. The more vinegar and the longer the eggs stay in the pickling solution, the more “rubbery” the egg whites will get.
Ingredients
6 store egg
5 hvitløksfedd, skrelt
3 tørket chili de árbol eller 1 ts. knuste røde pepperflak
¾ kopp soyasaus
3 ss mirin (søt japansk risvin)
2 ss ukrydret riseddik
Ristede sesamfrø (til servering, valgfritt)
Preparation
Gjør på forhånd: Egg kan marineres 2 dager i forveien. Dekk til og avkjøl.
Senk eggene forsiktig ned i en stor kjele med kokende vann. Når vannet koker opp igjen, kok i 7 minutter. Bruk en hullsleiv, overfør til en bolle med isvann og la avkjøles i 2 minutter (egg kan fortsatt være litt varme). Fjern egg fra isvann og skrell.
I mellomtiden, kok opp hvitløk, chili, soyasaus, mirin, eddik og 2 kopper vann i en middels kjele. Reduser varmen; småkoke 5 minutter. Fjern fra varmen og tilsett egg. La sitte i minst 1 time.
For å servere, tøm egg, kvart og dryss med sesamfrø om ønskelig.
Jo lenger du lar dem sitte, jo mer smak vil de plukke opp, men hvis du bare har en time, server eggekvarter med litt av syltingsvæsken dryppet over for ekstra smak.