Røkt Risotto Oppskrift med Ted Reader
Gjør deg klar til å jevne opp risottospillet ditt med denne uimotståelige røkt risotto -oppskriften.
Ingredients
Røkt arborioris:
4 kopper arborio ris
2 ss friske rosmarinblader
Risotto:
3 ss olivenolje
1 kopp røkt arborioris (oppskrift ovenfor)
2 ss røkt hvitløk, hakket (oppskriften ovenfor)
½ kopp + ¼ kopp hvitvin
4 kopper kyllingkraft
1 kopp røkt løk i skiver (oppskrift ovenfor)
1 kopp røkte plommetomater, hakket (oppskriften ovenfor)
1 kopp røkt søt rød paprika, hakket (oppskriften ovenfor)
¼ kopp røkt hot chilipepper, hakket (oppskriften ovenfor)
Salt og nykvernet sort pepper, etter smak
½ kopp mascarponeost
Friske rosmarinblader, revet
¼ kopp parmesanost, revet eller barbert
1 sitron, halvert
Røyking av løk, hvitløk, paprika og tomater:
2 store hvite løk, kuttet i to, hver halve i kvarte (kiler)
24 Plumpe hvitløksfedd, skrelt
4 søte røde paprika (gjeter eller bjelle)
4-8 varme røde chilipepper
8 plommetomater i kvarte
Kosher salt, etter smak
Røyktemperatur: 200º
Bisquette-smak: Lønn eller Hickory eller eik eller eple
Røyketid: 4 til 6 timer
4 Bradley røykestativer
Aluminiumsfolie
1 stor gryte
1 Mason krukke
Preparation
Røkt arborioris:
4 kopper Arborio ris, 2 ss friske rosmarinblader, revet.
Ta en rist og pakk den godt inn med aluminiumsfolie. Bruk nålen fra en injeksjonssprøyte eller noe fint, stikk mange små hull gjennom folien for å tillate røykgjennomtrengning. Men ikke for stor fordi risen vil falle gjennom hullene.
Merk: Du kan bruke en foliepanne om du ønsker det, men jeg har funnet ut at jo mer spredt du kan ha risen på risten, jo bedre røykinntrengning får du.
Kombiner risen og revne rosmarinblader i en stor bolle. Hell blandingen over i foliepannen og fordel jevnt over folien. Legg i røyker og røyk i ca. 6 timer, eller til risen begynner å bli bronse i fargen (den eneste virkelige merkbare endringen på risen). Sørg for å røre forsiktig i risen hver time, da dette vil gi en jevnere røyk på risen.
Merk: Jeg bruker hendene mine til å flytte rundt på risen. Tips: Det er viktig å holde fuktighetsnivået på et minimum, da du vil ha en tørr røyk slik at risen ikke trekker til seg fuktighet.
Fjern risen fra røykeren og la den avkjøles helt. Når den er avkjølt, vakuumpakker du risen eller oppbevar den i en murkrukke i minst 24 timer før bruk. Merk: En uåpnet krukke med røkt ris holder seg i opptil 6 måneder, så lag gjerne risen på forhånd. Gir 4 kopper.
Røyking av løk, hvitløk, paprika og tomater:
Legg løkkiler, hvitløk, rød paprika, chilipepper og plommetomater på rist, jevnt fordelt. Smak til med kosher salt. Legg i røyker og røyk på middels høy, ca. 180-200ºF, i ca. 3-4 timer, eller til grønnsakene er møre og gyllenbrune. Fjern fra røyker og sett til side til avkjøling. Lager en rekke røkte grønnsaker.
Risotto:
I en tykkbunnet panne, varm olivenolje over middels til middels høy varme. Tilsett røkt arborioris og la risen riste lett i oljen i omtrent ett minutt, mens du rører kontinuerlig. Tilsett hvitløk og tilsett deretter hvitvin under konstant omrøring. Tilsett langsomt kyllingkraft, ½ kopp om gangen, mens risen koker og absorberer væsken. Når den blir tykk, tilsett mer væske. Dette vil ta ca. 20 minutter.
Når risen er omtrent ferdig, tilsett røkt løk, tomater, søt og varm paprika. Rør godt om. Tilsett den resterende ¼ koppen vin og en klype salt og pepper. Tilsett mascarponeost og rør det inn til det er innarbeidet. Tilsett revne rosmarinblader og parmesanost. Rør godt om. Fortsett å lage mat.
Mens risottoen koker, legg sitronhalvdelen på grillen, med skinnsiden ned, for å grille litt.
For å servere, legg risotto i boller og topp med en skvis grillet sitron og noen rosmarinblader. Pynt med ekstra parmesanost og server umiddelbart.