Bradley Røkt og grillet lammehalsfilet med middelhavsgrønnsaker
Noen ganger kan bare et subtilt hint av røykhet forvandle en tallerken.
Ingredients
2 hele lammenakkefileter
10 g havsaltflak (Maldon eller lignende)
5 g ristede fennikelfrø
1 ss finhakkede rosmarinblader
1 ts honning
1 ss olivenolje
1 stort fedd hvitløk, skrellet og knust finrevet skall av en halv sitron
Preparation
Lam kan lett bli bortskjemt med for mye røyk, og må serveres rosa for å beholde saftigheten, så løsningen er å røyke det lett før du griller det kort over intens, direkte varme.
Dette er en ideell oppskrift for Countertop Bradley Smoker, eller standardversjonene. For denne oppskriften må du tilberede en duftende rub for lammet, denne mengden vil være tilstrekkelig til å belegge 2 hele lammehalsfileter.
Ha alle ingrediensene i en morter og mal sammen med en stamper til du har en pasta.
Del rubben mellom de to nakkefiletene og legg jevnt over det hele.
Dekk lett med matfilm og la stå i kjøleskapet et par timer.
*Denne oppskriften passer for nybegynnere
Røykemetode:
Forvarm en grill eller grill til varm. Legg kirsebærbisquetter til Bradley Smoker-stabelen og still inn skaptemperaturen til 100°C.
Når temperaturen er nådd og skapet er røykfylt, legg filetene på midterste rille og røyk i 12-15 minutter.
Ta ut og overfør umiddelbart til den varme grillen/grillen, snu jevnlig i ca. 10 minutter til kjøttet er brunet, men spenstigt når det presses.
Fjern og pakk løst inn i folie for å hvile i 15 minutter før skjæring.
Og på en varm julikveld, hva kan vel være bedre med ditt røkte og grillede lam enn noen fargerike og smakfulle middelhavsgrønnsaker og en håndfull fyldige oliven?
Mens lammet ble røkt hadde jeg allerede biter av 1 rød ramiro pepper, 1 gul ramiro pepper, 1 medium squash (halvert og skåret), 1 aubergine (trimmet og kuttet i 2,5 cm terninger), og 1 liten rød chili (frø og finhakket) som røres inn 2 ss olivenolje over høy varme.
Når du er farget og mør, tilsett 2 friske tomater i terninger, en håndfull av svarte oliven, masse av krydder og fersk basilikum tips.
Å servere:
Del mellom 4 plater.
Fjern lammefiletene fra folien og skjær i 2 cm skiver.
Fordel mellom platene og drypp med oppsamlet kjøttsaft fra foliepakken.
Server umiddelbart med sprø brød.
kirsebær
Tre
Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.
Shop Now