Lamb dolmades on a white plate

Røkt Lambedolmades Oppskrift



Legg litt røkt smak til denne greske oppskriften med homestyle, med den robuste smaken av lam. Bare følg instruksjonene om hvordan du lager Dolmades. Deretter røyker du dem i Bradley, ved hjelp av eikebisquetter. Nyt!

Ingredients

½ Lb drueblader

 Lb fersk malt lam

2 ss olivenolje

1 hvit løk - hakket

4-5 fedd hvitløk - finhakket

1½ kopper kortkornet ris

Skal av 1 sitron

2 ts kanel

2 ss fersk dill - hakket

2 ss fersk mynte - hakket

Salt pepper

2 kopper varmt vann

Saft av 1 sitron

1 ss olivenolje

Bradley Smoker eikebisquetter

Preparation

Bløtlegg drueblader og skyll grundig, tørk bladene mellom rene papirhåndklær.

Varm 1 ss olivenolje i en panne og tilsett malt lammekjøtt slik at det blir lett brunt.

Overfør brunet lam til en aluminiumsbakepanne og legg i røykeovn forvarmet til 225 °F med eikebisketter og røyk i 45-60 minutter.

Varm gjenværende 1 ss olivenolje i en panne og tilsett løk og hvitløk, stek til den er gjennomsiktig.

Legg røkt lam i pannen og stek til det er helt gjennomstekt.

Tilsett ris og kok i et minutt til.

Fjern fra varmen og tilsett sitronskall, kanel, dill, mynte og salt og pepper (etter smak).

Legg ett blad på benken (venesiden opp) og fjern den harde stilken om nødvendig.

Plasser 2 ts fyll i midten av druebladet; legg den nederste halvdelen opp, brett deretter inn sidene og rull stramt.

Gjenta med resterende blader og fyll.

Legg de ferdige dolmadesene i en stor gryte.

Hell varmt vann, sitronsaft og olivenolje over toppen og vei ned dolmades med en tallerken. Kok opp og la det småkoke på lav varme i 1 – 1 ½ time, eller til druebladene er litt mørkere og mykere.