Venison and Jalapeno Smoked Sausage

Hjortekjøtt og Jalapeno Røkt pølse

Dan Shahin

av Cai Ap Bryn fra @gameandflames

Ingredients

2,5 kg vilt

1,5 kg svinekjøtt

150 g finhakket jalapeno

200 ml vann

2 ss salt

1½ ss løkpulver

1 ss paprika

1 ss nykvernet sort pepper

½ ts kajennepepper

1½ ts tørket salvie

1½ ts tørket timian

¾ teskje hvitløkspulver

¾ teskje mace

1 teskje sukker

¾ ts allehånde

¾ teskje muskatnøtt

Preparation

Metode:

Lage pølsen:

Del kjøttet i terninger, og kjør gjennom kjøttkvernen.

Bland krydderne gjennom farsen med hendene, ikke jalapenosene disse skal brukes senere.

Legg gjennom en kjøttkvern igjen, dette hjelper til med å blande krydderne dypere inn i kjøttet.

Tilsett hakkede jalapenos og bland godt igjen.

Legg i pølsestopperen, bruk naturlig svineskinn og kjør dem gjennom og bind dem av. Du må huske å holde alt veldig kaldt.

Å røyke:

Jeg bruker Bradley Digital 4 Rack Smoker. Fungerer en godbit for en liten batch for hjemmebruk. Jeg kan henge rundt 12 anstendige pølser komfortabelt fra toppen, kunne sannsynligvis gjøre mer, men 12 gjør meg og familien min pent.

For denne oppskriften brukte jeg lønnebrikettene som ikke var for sterke, bare en fin lett røyk og smak for å komplimentere pølsene, jeg lastet Bradleyen med 3 timer verdt (9 briketter) Jeg satte deretter røykeren til 120C

Nok varme til å gi pølsene en fin farge og nok tid til å ta på seg den røyksmaken.

For denne oppskriften røkte jeg dem i rundt 2,5 timer til vi kommer til 75c int temp, sett dem til hvile i 5 minutter før servering. Noen ganger kan kokken være raskere, det er alltid verdt å holde kontroll på temperaturen med en sonde. Koker du dem for lenge kan dette tørke opp pølsene.