Marokkansk røykte Lammeskank Oppskrift
Lær her hvordan du lager Harissa Paste. Det er en tunisisk varm chilipepper, som du kan bruke som en dukkert, eller som marinade. I denne oppskriften har vi brukt den til å marinere disse røkt lammeskaftet. Server med pitabrød, potetmos eller med couscous for å følge den marokkanske tradisjonen.
Ingredients
4 lammeskanker
For Harissa Paste:
6-8 fugleøye chili (eller annen krydret chilipepper) - stilker fjernet
1 hvitløk - skallet
1 ss koriander
1 ss spisskummen
1½ ss kosher salt
3 ss hakket fersk mynte
½ kopp hakket fersk koriander
1 ss sherry eller rødvinseddik
Saft og skall av en sitron
½ kopp olivenolje
Bradley Flavour Bisquettes – Premium Chili Cumin Bisquettes
Preparation
Bland sammen alle ingrediensene til Harissa-pastaen i en blender eller foodprosessor til den er jevn. Tilsett mer olje om nødvendig for å oppnå riktig konsistens.
Gni lammeskanker sjenerøst inn i Harissa-pasta og la marinere over natten (eller minimum to timer før røyking).
Forvarm Bradley Smoker til 250°F med Premium Chili Spisskummen Bisquettes.
Plasser lammeskanker direkte i røykemaskinen og la røyke i 3 timer, eller til en indre temperatur på 145 °F er nådd.
La hvile i 5-10 minutter, og server deretter.