Smoked Boneless Leg of Lamb

Røkt benfri Lammelår Oppskrift



Her er en utrolig oppskrift på røkt benfritt lam. Den er full av smak og så mør.

Ingredients

1 lammelår uten bein (ca. 2 til 2½ pund i vekt)

4 fedd hvitløk - finhakket

2 ss salt

1 ss ferskkvernet sort pepper

2 ss oregano

1 ts timian

2 ss olivenolje

Bradley Flavor Bisquettes - eple, eik eller hickory

Preparation

Kutt kjøttet for overflødig fett, og prøv å holde kjøttet jevnt.

Dette bidrar til å sikre jevn matlaging og røyking hele veien. Bruk eventuelt kjøkkengarn til å binde opp lammet, slik at det blir buntet sammen til en fin stek.

Bland sammen hvitløk, olje og krydder og gni over hele lammet. Legg lammet på et fat og dekk til med plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst en time for å marinere.

Legg lammet på en røykrist.

Sett røykeovnen til 250°F med eple, eik, hickory eller andre mildere trebisquetter.

Røyk lammet i rundt 3-4 timer eller til innvendig temperatur i kjøttet når ca. 145°F, som er en fin middels sjelden. Noen mennesker foretrekker lammet sitt mer sjeldne, mens andre liker det mer gjennomstekt, så overvåk temperaturen og fjern ved ønsket stekhet.

Av Steve Cylka