Smoked Lamb Chops Recipe

Røkt Lammekoteletter OppskriftIkke la deg skremme av lam. Disse er enkle og helt deilige og en av de mest smakfulle kuttene av lam. Når det er røkt, balanserer det virkelig ut den tradisjonelle spillete smaken.

Prøv denne røkt lammekotelet. Mange mennesker vil si at lam er best gjort varmt og raskt på en grill. Selv om jeg er enig i det, er jeg ikke enig i at det ikke er en kandidat til matlaging i en røyker. Du kan bruke denne oppskriften på lammesteker og koteletter med gode resultater.

Ingredients

Marinade:

4 store sjalottløk

4 fedd hvitløk

2 ts rosmarin

1 Serrano pepper - frø

¾ C olivenolje

2 ts knust sort pepper

1 ts einebær

1 ts krydder rub

1 ts salt

1 ts appelsinskall

Saft av ½ oransje

Lamb Rub:

0,25 C paprika

0,25 C hvitløkspulver

5 ss løkpulver

1 ss salt

1 ss svart pepper

1 ss rørsukker

1 ss salvie

1 ss timian

1 T røkt tomat

1 ss Guajillo chile

1 ss Pasilla chile

1 ts spisskummen

1 ts ingefær

1 ts fedd

1 ts Karve

½ ts einer

Preparation

Stikk alle ingrediensene til marinaden i en foodprosessor og visp den opp. Jeg bruker en morter, men en FP fungerer helt fint. Dekk kjøttet med marinaden og la det stå i minst to timer, gjerne over natten.

Fjern kjøttet fra marinaden og stek det på en veldig varm grill eller støpejernspanne.

Forvarm røykeren til høyest mulig temperatur. Jeg får min opp til ca 250ºF med full røyk. Ha i kjøttet og stek det til det er bare medium rare. Jeg liker ca 130 - 135ºF innvendig, men dette vil variere etter smak og kjøttstykket (store steker bør komme ut litt tidligere på grunn av temperaturoverskridelse).

Hvis du vil, kan du også bruke en tørr rub. Du kan erstatte eller utelate noen av de vanskelige ingrediensene, som røkte tomater. Ikke bekymre deg for den delen av det, bare ha det gøy og eksperimentere litt.